V okviru Festivala dobrote slovenskih kmetij poteka tudi ocenjevanje suhega sadja. / Foto: Cveto Zaplotnik
V okviru Festivala dobrote slovenskih kmetij poteka tudi ocenjevanje suhega sadja. / Foto: Cveto Zaplotnik
Kranj – V okviru priprav na Festival dobrote slovenskih kmetij, ki bo od 16. do 18. maja na Ptuju, že potekajo ocenjevanja kmečkih prehranskih izdelkov. Znani so rezultati ocenjevanja suhega sadja, na katerem so z izdelki sodelovale štiri gorenjske kmetije. Kmetija Jereb (Nejc Božič) iz Pševega bo na festivalu prejela zlato priznanje za sušeni kaki in srebrno za jabolčni čips, kmetija Zamuda (Marija Cankar) iz Dolenčic zlato za sadno ploščico, kmetija Fik (Janez Jenko) iz Gorenje vasi - Reteč zlati priznanji za liofilizirane jagode in liofilizirano mešano sadje, kmetija Princ (Franc Jakob Pušavec) s Hudega zlato za jabolčni čips ter srebrni priznanji za olupljene in neolupljene jabolčne krhlje.