S tednom slovenske hrane spodbujajo potrošnike k uživanju lokalno pridelane hrane. / Foto: Cveto Zaplotnik
Kranj – Vlada je ob koncu lanskega decembra na predlog ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in še desetih stanovskih organizacij sprejela sklep, s katerim je tretji teden v novembru razglasila za teden slovenske hrane, s katerim je nadomestila dosedanje zaznamovanje dneva slovenske hrane, ki je potekal vsako leto tretji petek v novembru. Letos bodo teden slovenske hrane zaznamovali prvič, potekal bo v tednu od 11. do 17. novembra. Glavni namen je spodbujanje potrošnikov k uživanju lokalno pridelane kakovostne domače hrane. V okviru »tedna« bo v petek, 15. novembra, že štirinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk, med katerim bodo otrokom in mladostnikom v vrtcih in šolah postregli s slovenskim kruhom, mlekom, maslom, medom in jabolki.