Milijonti potnik je na brniško letališče pripotoval mesec prej kot lani. / Foto: Tina Dokl

Milijonti potnik je na brniško letališče pripotoval mesec prej kot lani. / Foto: Tina Dokl

Na Brniku milijonti potnik

Zgornji Brnik – V začetku septembra so na brniškem letališču dočakali letošnjega milijontega potnika. Mejnik do dosegli mesec prej kot lani, kar pri družbi Fraport Slovenija pripisujejo okrepljeni mreži letov v poletni sezoni. Na vrhuncu poletja je namreč 22 letalskih družb letelo na 25 destinacij, k temu pa so dodali še 57 destinacij čarterskih letov. »Tudi to dokazuje stabilno in vztrajno rast prometa v zadnjih letih, ki jo dosegamo s širjenjem ponudbe destinacij in frekvence letov ter tudi z zagotavljanjem kakovostnih storitev tako za potnike kot letalske prevoznike,« je povedala poslovodna direktorica dr. Babett Stapel, ki je dodala, da so tudi na novih rednih povezavah v Kopenhagen in Rigo beležili dobro zasedenost letal.

Med najbolj priljubljenimi destinacijami brniškega letališča so leti v Istanbul, London, Frankfurt, Zürich in Pariz. Najbolj priljubljene čarterske destinacije pa so bile Hurgada, Antalya, Rodos, Monastir in Karpatos.

V obdobju do konca avgusta so sicer v Fraportu Slovenija zabeležili 18-odstotno rast prometa v primerjavi z enakim obdobjem lani. V celotnem letu pa se nadejajo 1,4 milijona potnikov, s čimer bodo dosegli 92-odstotno obnovitev prometa izpred pandemije covida-19.

Konec oktobra v veljavo stopa zimski vozni red, v katerem si glede na lansko zimo obetajo dve okrepitvi. Lufthansa bo povečal število letov v München s sedem na deset, Swiss pa bo frekvenco letov povečal z enajst na štirinajst.