Miha Lavrinšek, OTP Banka / Foto: Ziga Intihar

Nova KBM in SKB banka kmalu združeni v OTP banko

Nova KBM in SKB banka se aktivno pripravljata na pravno združitev, ki je predvidena 22. avgusta 2024. Z združitvijo bo nastala OTP banka d.d. Med petkom, 30. avgustom, in ponedeljkom, 2. septembrom, bosta banki poenotili informacijsko podporo ter poenotili ponudbo produktov in digitalne kanale. O procesu združevanja smo se pogovarjali z Miho Lavrinškom, direktorjem Poslovne mreže v SKB banki, ki bo vodil poslovanje s prebivalstvom centralne regije v bodoči OTP banki.

Katere spremembe ali novosti za stranke in lokalno okolje prinaša združitev?

Združitev prinaša pomembne spremembe predvsem za stranke SKB banke. Od 2. septembra jim bo na voljo vrsta prednosti: stranke bodoče združene banke bodo imele dostop do največje bančne mreže v Sloveniji z več kot 900 kontaktnimi točkami in enotno ponudbo vrhunskih finančnih produktov in storitev.

Že danes lahko stranke SKB banke in Nove KBM opravljajo brezplačne dvige gotovine z debetno kartico Visa na več kot 4000 bankomatih večine članic Skupine OTP, tako v Sloveniji kot tujini. Stranke SKB banke bodo dobile dostop do že štiri leta zapored najboljše digitalne banke v Sloveniji: spletne banke Bank@Net in mobilne aplikacije mBank@Net.

Tudi v združeni banki bomo še naprej skrbeli za razvoj zdrave in vključujoče družbe. Zato bomo podpirali lokalne pobude na področju športa, kulture, razvoja podjetništva in druge družbeno odgovorne projekte.

Zakaj ime OTP banka?

Obe banki sta članici Skupine OTP, ki je ena najhitreje rastočih in vodilnih bančnih skupin v Srednji in Vzhodni Evropi. Ime bodoče združene banke je smiselna poslovna odločitev strateškega lastnika, ki želi krepiti prepoznavnost blagovne znamke OTP v Sloveniji in v širši regiji. Izbira imena obenem odseva vlogo bodoče združene banke v Skupini OTP, saj bo OTP banka ena največjih članic Skupine OTP. Slednja je ena najbolj stabilnih in zanesljivih neodvisnih ponudnikov celovitih bančnih storitev za fizične in pravne osebe v regiji, še več - S&P Global Market Intelligence je ob objavi svoje prve lestvice najboljših bank v Evropi Skupino OTP imenoval za najuspešnejšo evropsko banko v letu 2023.

          / Foto:

Kaj se bo zgodilo s poslovalnicami in bankomati ob združitvi SKB banke in Nove KBM?

Ob združitvi bank ne predvidevamo takojšnjih sprememb v poslovni mreži, je pa postopoma pričakovati nekaj združitev poslovalnic, ki so v neposredni bližini. Odločitve o tem bomo sprejeli na podlagi skrbnih analiz, pri čemer si bomo tudi v prihodnje prizadevali za odlično uporabniško izkušnjo naših strank.

Ali združitev prinaša spremembe pri številkah transakcijskih računov?

Stranke Nove KBM po združitvi ohranjajo isto številko bančnega računa, kot so jo imele doslej. Stranke SKB banke pa dobijo novo številko bančnega računa, ki bo aktivna od 2. septembra 2024. Poskrbeli bomo, da bodo vsi prilivi na staro številko transakcijskega računa SKB banke preusmerjeni na novo številko OTP transakcijskega računa še najmanj do konca novembra 2024.

V preteklih mesecih so bile stranke Nove KBM in SKB banke že obveščene o načrtovanih spremembah. Dodatne informacije o prednostih in novostih nove OTP banke so na voljo na spletnih straneh obeh bank. https://www.skb.si/zdruzitev in https://www.nkbm.si/zdruzitev.

×