združitev Nova KBM in SKB banka OTP Group Kranj / Foto: Gorazd Kavčič

Ob združitvi SKB in Nove KBM

Ljubljana – Včeraj se je zaključila pravna združitev SKB in Nove KBM v OTP banko – največjo v državi po številu komitentov in drugo po bilančni vsoti. Sledijo zadnji koraki operativnega združevanja s poenotenjem informacijske podpore, ki bo potekalo od 30. avgusta od 12. ure do 2. septembra do 8. ure. V tem času bodo bančne poslovalnice zaprte, od 14. ure dalje ne bo možno izvajanje plačilnih storitev, digitalni kanali Nove KBM od takrat ne bodo dostopni, digitalni kanali SKB pa bodo prihodnji petek popoldne prenehali delovati. Prehod na novo digitalno banko bodo komitenti SKB lahko opravili od 2. septembra dalje.

Izvajanje plačil z debetnimi in kreditnimi karticami na fizičnih prodajnih mestih bo potekalo nemoteno, možni bodo tudi dvigi gotovine na bankomatih, razen v soboto, 31. avgusta, od 22. do 24. ure, so med drugim napovedali pred nadgradnjo informacijskih sistemov ter ob tem svetovali, da komitenti morebitne nujne posle opravijo, preden nekatere storitve začasno ne bodo na voljo, torej pred 30. avgustom.

Komitenti SKB bodo dobili nove številke transakcijskih računov, o katerih bo združena banka za razliko od prvotnih napovedi obvestila delodajalce in druge izplačevalce rednih dohodkov kot so pokojnine. OTP banka bo sicer še do konca novembra morebitne prilive na stari račun preusmerjala na novega. Nove debetne kartice OTP bo po navedbah SKB poslala najkasneje do konca avgusta, do izteka veljavnosti pa bo še možno plačevanje z dosedanjo kreditno kartico. S Finančne uprave so ob združitvi bank sporočili, da bodo nove podatke komitentov pridobili sami.

×