portret Jurij Krč prokurist podjetje T2 Rešet Gratel telekomunikacija internet televizija TV optični kabel / Foto: Gorazd Kavčič

Podpisali pogodbo za prevzem T-2

Ljubljana – Telemach Slovenija je v sredo z Garnolom podpisal pogodbo o nakupu poslovnih deležev v T-2, s katero bo pridobil vsaj 98,06-odstotni delež v podjetju. Za zaključek transakcije je potrebna še odobritev pristojnih regulatorjev. Podpis sicer sovpada z dogovorom med Slovenskim državnim holdingom, T-2 in Telemachom. Kot so zapisali na spletni strani SDH, so se s sklenitvijo poravnave v višini 90 milijonov evrov zaključila večletna prizadevanja za izterjavo dolgov skupine T-2. Kot so zapisali v sporočiliu za javnost, je do sedaj SDH prejel 37 milijonov evrov, preostalih 53 milijonov, ki so ustrezno obrestovani in zavarovani z nepogojno bančno garancijo, pa bo prejel najkasneje do konca julija 2027.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija, je ob podpisu povedal, da so s tem družbi T-2 »omogočili konkurenčno prihodnost, ki je bila zaradi grožnje s stečajem negotova«.

Jurij Krč, večinski lastnik Garnola in prokurist T-2, je družbo označil za paradnega konja tehnološkega razvoja slovenskega telekomunikacijskega trga. »S to transakcijo bo podjetje T-2 na slovenskem trgu še naprej lahko uspešno razvijalo svoj potencial. Rešitev, ki jo ponuja Telemach, je ključna za naše zaposlene, stranke in poslovne partnerje,« je povedal kranjski podjetnik.

Iz poslovodstva T-2 so ob tem sporočili, da bodo še naprej zagotavljali kakovostne telekomunikacijske storitve. »Za naše naročnike se v prihodnje ne spreminja nič, vsi pogoji poslovanja in razmerja s strankami ostajajo še naprej nespremenjeni. Intenzivna skrb za naše naročnike ostaja še naprej naša prioritetna naloga, prav tako tudi naša vidna vloga pri digitalni preobrazbi podjetij ter razvojnih nadgradnjah tehnoloških platform za pametna mesta in skupnosti,« je povedal predsednik poslovodstva T-2 mag. Robert Erzin, ki je napovedal, da bodo že septembra predstavili nekaj novosti v njihovi paketni ponudbi.

×