Kar sedemnajst vrst kruha iz ekološke moke pečejo v Nonini špajzi. / Foto:

Na nekaterih gorenjskih kmetijah se v okviru dopolnilne dejavnosti ukvarjajo tudi s peko in prodajo kruha in krušnih izdelkov. / Foto: arhiv GG

Priznanja za krušne izdelke

Na ocenjevanju krušnih izdelkov je Tanja Bolka s kmetije Pri Jenk iz Kranja prejela tri zlata priznanja.

Kranj – V okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij, ki je minuli konec tedna potekal na Ptuju, so ocenili tudi krušne izdelke. Gorenjske kmetije so se tudi tokrat izkazale. Tanja Bolka iz Kranja je prejela tri zlata priznanja – za ovsene in čokoladne rogljičke ter za Tanjine zelenčke, Anica Logonder iz Crngroba zlato priznanje za polnozrnat pirin kruh iz kmečke peči in bronasto za polbeli pšenični kruh iz krušne peči, Milan Veternik z Visoč pa zlato priznanje za beli kruh iz krušne peči in srebrno za kruh iz krušne peči. Kmetija Pr' Brton iz Zgornjih Pirnič je dobila srebrno priznanje za medene piškote in bronasto za Anjino domačo potratno zloženko, Ana Arh iz Mač bronasto za bel praznični kruh, Monika Nastran iz Srakovelj pa bronasto priznanje za orehove rogljičke.