Aktivni teden športa Športna zveza Tržič / Foto: Osebni Arhiv

Aktivni teden športa

Športna zveza Tržič že dvajset let neomajno skrbi za popestritev poletnih počitnic z organizacijo Aktivnega tedna športa. V zadnjem terminu se ga je udeležilo štirideset otrok, starih od šest do štirinajst let.

Priljubljeno dogajanje, ki vsako leto pritegne številne mlade, ima preproste, a pomembne cilje: otrokom omogočiti, da se zabavajo, uživajo na svežem zraku, so fizično aktivni in se izognejo čezmernemu preživljanju časa pred zasloni. Poleg sodelovanja v različnih športnih dejavnostih ta teden otrokom ponuja tudi dragoceno priložnost za druženje. Sekretarka Športne zveze Tržič Biserka Drinovec je poudarila pomembnost tega dogodka za otroke in skupnost. Dodala je, da so pri pripravi dogodka upoštevali različne potrebe in interese otrok ter si prizadevali, da je vsak dan ponudil nekaj posebnega. »Naš cilj je, da otrokom omogočimo aktivno preživljanje prostega časa, ob tem pa tudi spoznavanje novih prijateljev in pridobivanje novih veščin.«

Program dejavnosti

Zveza je ob sofinanciranju Občine Tržič, dejavnosti pa podpirata tudi Fundacija za šport in Zavarovalnica Triglav, tudi letos poskrbela za teden, poln razgibanih dogodivščin. Prvi dan se je začel s pohodom na Sv. Lovrenc nad Bašljem. Kljub začetnim izzivom so otroci vztrajali in po napornem pohodu uživali v svežih krofih, kar je pot nazaj v dolino naredilo še prijetnejšo. Naslednji dan je bil prav tako pester – dopoldne so otroci uživali v minigolfu in igrah z žogo, popoldne pa so se pomerili v plavanju na Gorenjski plaži. Kot je dejala Biserka Drinovec, jih je letošnja udeležba na občinskem tekmovanju v plavanju prijetno presenetila. Pomerili so se namreč tako najmlajši kot tudi tisti srednjih let in oni, ki uživajo jesen življenja. »Toliko otrok, staršev ter starih staršev še nismo imeli na tekmovanju. In res smo ponosni ter veseli, da so se starši odzvali in tekmovali ter tako bili velik zgled svojim otrokom,« je dejala sekretarka Športne zveze Tržič. Poleg zabave in tekmovalnega duha je bila tudi priložnost za izobraževalno komponento. Zdravstveni dom Tržič na Gorenjski plaži namreč pripravlja različne dejavnosti, otrokom so tokrat predstavili mišice in temeljne postopke oživljanja. Sredi tedna je sledila izkušnja na Bledu, kjer so se otroci preizkusili v streljanju z lokom in metanju sekire ter uživali v supanju po Blejskem jezeru. Četrtek je bil rezerviran za dan na Gorenjski plaži, v petek pa so se otroci podali na Krvavec, kjer so se zabavali v pustolovskem parku in na trampolinih ter v veselem vzdušju zaključili Aktivni teden športa.

×