Slika: Aktivne ustvarjalke so – ob pomoči mentorja Miha Perčiča – znova poskrbele za barvito poletje v kranjski Mestni knjižnici.  / Foto: Samo Lesjak

Barvita poletna harmonija

V dvorani Mestne knjižnice Kranj je do 26. avgusta na ogled razstava udeleženk likovne skupine Univerze za tretje življenjsko obdobje Društva upokojencev Kranj.

Kranj – Pregledna likovna razstava v poletnih mesecih že tradicionalno polepša kranjsko knjižnico. Slike, razstavljene pod simbolnim naslovom Risba – slika, v svojem jedru združujejo raznolikost tako vsebinskih motivov kot tudi samih likovnih tehnik – prevladujeta akvarel in akril. Upanje ter pozitivna življenjska energija sta lastna vsem ustvarjalkam, ki že vrsto let marljivo slikajo pod mentorstvom magistra umetnosti Miha Perčiča. Ta je v ospredje postavil njihovo željo po učenju, pri vseh pa je opazno napredovanje pri ustvarjanju.

Obkroženi z barvami in polni idej prelivajo ideje na papir ali platno in tako nastajajo samosvoji likovni svetovi, napolnjeni z energijami in vtisi, ki jih zajemajo iz svojega življenja. Svoja dela tokrat predstavljajo: Marija Lokar, Darinka Tršan, Ivanka Bečan, Marija Marjeta Jurgele, Mija Naglič, Minča Komovec, Saša Friškovec in Stana Rovtar. Njihove barvite slike dokazujejo, kot pravijo tudi same, da so v srcu še vedno mlade. Mladostno energijo pa jim poleg slikanja prinaša tudi medsebojno druženje.

Ob tem v društvu vabijo vse, ki se jim je porodila želja, da bi se slikarsko izrazili in okrepili svoj ustvarjalni talent, da se jim v prihajajočem šolskem obdobju pridružijo tako pri slikanju kot tudi v drugih raznolikih izobraževalno-ustvarjalnih programih, ki jih vestno pripravljajo na kranjski Univerzi za tretje življenjsko obdobje.

×