Umetniška dela ustvarjalk obiskovalce razstave v Žireh obogatijo z dimenzijo pozitivne barvite energije. / Foto: Tanja Mlinar / Foto: Tanja Mlinar

Barvite energije življenja

Do 19. januarja bodo v Galeriji DPD Svoboda Žiri na ogled barvita dela treh slikark – Tanje Prezelj, Nine Naliny Meglič in Maje Cerar.

{infbox-new-50}9235{/infbox-new-50}

Žiri – Barvita energija in pozitivna moč, ki jo izžarevajo razstavljena umetniška dela, sta lastni vsem ustvarjalkam, pa čeprav so njihove življenjske poti raznolike. Na dobro obiskanem odprtju razstave jih je predstavila Tina Mlinar Rozinger. Slikanje je strast Tanje Prezelj že vse življenje, njena pot je edinstvena, povezana z njeno duhovno in osebnostno rastjo. Podobe pridejo na dan skozi meditacije, sanje, energetska zdravljenja … Na tak način je odkrila tudi svet mandal in kmalu spoznala, kako močan terapevtski učinek imajo na človeka, zato že vrsto let z veseljem vodi delavnice slikanja mandal.

Nina Naliny Meglič je diplomirana slikarka in diplomirana inženirka grafične tehnike, v svojem bistvu pa umetnica, slikarka in ilustratorka, ki senzibilno zre v svet okrog sebe ter tankočutno sledi samosvojemu delu notranje biti. Slikarstvo ji omogoča izraziti lastne zaznave in občutja, moč in energijo, ki jo nosi v sebi. Njena dela pa niso le vizualno zaznaven, temveč tudi občuten svet, saj vsebujejo notranjo izrazno moč in energetski naboj, preko tega pa tudi dodatno življenje in sporočilnost.

Že vrsto let se akademska slikarka Maja Cerar ukvarja z abstraktnim slikarstvom ekspresivno koloristične smeri. Tako ne preseneča, da številni gledalci začutijo energijsko esenco njenih barvitih platen, najsi gre za nežne odtenke pomladi ali oranžno zlate odtenke jeseni. Vse skupaj je začinjeno z liričnim vzdušjem, ki poveličuje naravo in njeno vesoljsko postavko. Avtorica se ukvarja tudi s poezijo, njena ustvarjalnost pa posega tudi na področje računalniške grafike – tudi tu sta vodili kolorizem in unikatnost.

Vse tri ustvarjalke so doslej sodelovale na številnih samostojnih in skupinskih razstavah, kot pa so obljubile, bodo z veseljem še kdaj združile moči in pripravile skupno, prav gotovo izjemno barvito razstavo.

×