Petnajsti Čarobni dan je poskrbel tudi za sladki trenutek: rojstnodnevno torto. / Foto: Alenka Brun

Čarobni dan

Prvega septembra je Arboretum Volčji Potok gostil Čarobni dan. Tako so številne športne, ustvarjalne in glasbene delavnice ponovno vabile v svojo družbo, glasbeniki na Čarobnem odru pa pod oder. Dogodek je bil tudi dobrodelne narave.

Arboretum Volčji Potok so ponovno za en dan zavzele čarobne dežele, kjer domujeta smeh in veselje za vso družino. Pod Čarobni oder so obiskovalce vabila tudi znana glasbena imena, otroci so se z veseljem preizkušali v dejavnostih, ki so jih ponovno pripravili različni klubi in društva. Na voljo so bile številne športne, ustvarjalne in druge delavnice. Najbolj vabljiv je bil za najmlajše obiskovalce del arboretuma z igrali, velik je bil obisk dežele Zdravka Lidla, vrste so se delale pred Čarobno kuhinjo in barom ter pri ponudnikih s sladoledom, sploh tekočim. Otroke je zelo zanimal poklic policista, spoznali so lahko tudi poklic poštarja, pritegnil je vojaški helikopter. Z največjim veseljem so se preizkusili v igranju na bobne, jahanju, si nadeli velikanske boksarske rokavice in se smeje pomerili z nasprotnikom. Brez sebkov z različnimi maskotami, ki so tudi že zaščitni znak Čarobnega dne, ravno tako ni šlo.

Čarobni oder je tokrat gostil znana glasbena imena, kot so Manca Izmajlova, Omar Naber, Alenka Gotar, Zlatko, Anže Šuštar in Miki Vlahović. Slednji je sicer nastopil med prvimi; izvedeli smo, kako se je odločil za samostojno glasbeno pot, na Čarobnem dnevu pa je premierno zapel tudi svojo novo pesem, ki bo sicer uradno izšla septembra, Pesem mladosti. Spremljamo ga lahko tudi v novi sezoni zabavne kuharske oddaje Riba, raca, rak na Planet TV, kjer sodelujejo še igralka Maja Blagovič, komik in improvizator Luka Korenčič, pevka Gaja Prestor, ter pevec Tilen Lotrič, ki mu po novem lahko prisluhnemo tudi v jutranjem programu s Sašo Zadnik na Radiu Kranj.

Vodenje Čarobnega dne so ponovno zaupali Barbari Božič, imel pa je tudi dobrodelno noto: organizator si je podal roko z Zvezo Lions klubov Slovenije. Ti so se namreč odločili, da bodo letos s projektom Dejanje za otroke z rakom ozaveščali ves september, začeli pa so na Čarobnem dnevu, kjer so Inštitutu Zlata pentljica, otroci z rakom – Katrin sklad predali tudi ček za deset tisoč evrov. Ob predaji pa so poudarili, da se bo do konca Čarobnega dne morda zbralo še več denarja.

Tudi tokrat ni manjkala torta, ki je hitro našla pot do otroških želodčkov. Sladko doživetje ob 15. rojstnem dnevu Čarobnega dne pa je zamikalo tudi odrasle.

×