Slovenski čarovnik, čarobnik in čarodej Magic Wladimir je eden najbolj priznanih umetnikov s področja moderne magije v Evropi in podprvak svetovnega prvenstva. / Foto: Arhiv Jz Turizem Bled

Nastopil bo tudi slovenski čarovnik, čarobnik in čarodej Magic Wladimir. / Foto: arhiv JZ Turizem Bled

Čarobni umetniki

Mednarodni in slovenski čarobni umetniki se bodo letos ponovno srečali na Bledu.

Srečanje bo potekalo v sklopu kongresa, ki bo gostil tudi sejem rekvizitov, predstavil novosti na tržišču, cehovski kolegi pa si bodo razkrivali skrivnosti, rutine, prijeme in inovacije s sveta čarodejstva. Vrhunec kongresa bo v soboto, 21. septembra, ob 19. uri v Festivalni dvorani Bled na čarobnem večeru Gala Magic Show 2024.

Občinstvu bodo svoje trike predstavili večkrat nagrajeni čarobni umetniki. Med njimi so francoski prvak magije in umetnik iluzije Adrian Kill, Samouk Charly Brahim, ki je specializiran za odrsko magijo in vključevanje gledaliških elementov v svoje predstave, in prvak italijanske magije Sergio Starman, čigar predstave imajo poseben poudarek na novih manipulativnih tehnikah. Nastopili bodo še: Igor Trifunov, ki je najuspešnejši srbski čarovnik in iluzionist nove generacije, slovenski čarovnik, čarobnik in čarodej Magic Wladimir, ki je eden najbolj priznanih umetnikov s področja moderne magije v Evropi in podprvak svetovnega prvenstva, ter magični hrvaški umetnik Jozo Bozo, ki ga je Hollywood leta 2011 razglasil za otroškega umetnika leta.

Čarobni umetniki bodo že dan prej, v petek, 20. septembra, med 17. in 19. uro zabavali obiskovalce na Jezerski promenadi ob Blejskem jezeru, kjer bodo mimoidočim razkrili delček svojih trikov.