Ekipa, ki je skrbela, da se je kulinarični dogodek v Hotelu Bohinj na krožnikih izrazil kar najbolje. Na fotografiji sta tudi Barbara Rozman in Katica Mikelj. / Foto: Alenka Brun

Ekipa, ki je skrbela, da se je kulinarični dogodek v Hotelu Bohinj na krožnikih izrazil kar najbolje. Na fotografiji sta tudi Barbara Rozman in Katica Mikelj. / Foto: Alenka Brun

Druženje z Bohinjci

Zadnji večji kulinarični večer v Bohinju je bil namenjen druženju s poudarkom na razvajanju brbončic in spoznavanju novih okusov. Kuharski orkester so vodili kuharski mojstri in ambasadorji bohinjske kulinarike. Dogodek je bil tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in idej.

Bohinjski gostinci so pred časom ponovno povabili na prijeten kulinarični dogodek v Hotel Bohinj, katerega glavni namen je bil v bistvu povezovanje deležnikov gostinskega in turistično-nastanitvenega dela Bohinja s tistimi, ki poskrbijo, da lokalne sestavine najdejo pot na bohinjske menije.

Tradicionalno je tudi tokrat vedno zelo aktivno Društvo kmečkih žena in deklet v Bohinju skupaj z restavracijo hotela gostitelja poskrbelo za pozdrav iz kuhinje, pa tudi sladico po uradni sladici so pripravile članice društva. Koruzna zlivanka s sladkimi ajdovimi žganci je bila lep preplet sodobnega in tradicionalnega, okusi so odražali duh kraja.

Na kulinaričnem dogodku je sodelovalo lepo število izbranih bohinjskih kuharskih mojstrov in obenem tudi ambasadorjev bohinjske kulinarike. Dogodek je bil namenjen tako druženju kot razvajanju brbončic, pa tudi izmenjavi izkušenj in idej. Za glasbeno kuliso je skrbel kvartet Klarinetkanje. Seveda ni manjkal pozdrav Klemena Langusa iz Turizma Bohinj, nekaj pozdravnih besed je gostom namenil tudi gostitelj večera Jure Repanšek iz Hotela Bohinj. Koordinatorka kolektivne blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj Barbara Rozman je na dogodku kar nekajkrat prijela za mikrofon, o že omenjenem društvu žena in deklet in sladici po sladici pa je nekaj besed povedala tudi njihova »šefica« Katica Mikelj.

Če se vrnemo na meni: tokrat so se v osnovnem pethodnem meniju (brez pozdrava in t. i. posladice) predstavili Gostišče Danica s hladno predjedjo, Restavracija pri Lovcu Hotela Kristal, ki je pripravila prvo toplo predjed, Restavracija Hotela Sunrose 7 z drugo predjedjo, v kuhinji hotela gostitelja so poskrbeli za glavno jed, Gostilna Pri Hrvatu za sladico. In če se sprehodimo po meniju v obratnem vrstnem redu, je bil pri sladici na krožniku tart s hruško, čokolado in timijanom, za glavno jed so postregli goveja rebra v družbi krompirja in glazirane šalotke, druga topla predjed je skupaj predstavila krvavico in postrv, prva je presenetila z zelo okusno kremno juho iz sladkega krompirja z bohinjsko zaseko, hladna predjed pa je imela naslednje sestavine: hladno dimljeno rdečo postrv, okisano čebulo, pastinak, hren, kaviar in domači brioš. Seveda je omenjene jedi pospremilo tudi izbrano vino, večer je minil, kot bi mignil.