Umetniška ustvarjalka Zvonka T Simčič s še svežo kolekcijo portretov znanih osebnosti, ki jih pripravlja za jubilejno izvedbo Hiše na hribu.  / Foto: Samo Lesjak

Hiša na hribu letos desetič

Žlebe – Hiša na hribu, festival sodobne umetnosti v naročju naravne in kulturne dediščine, letos praznuje deset let delovanja. Slovesno odprtje festivala na Sveti Marjeti v Žlebeh pri Medvodah bo v petek, 23. avgusta, ob 19.30.

Organizatorji bodo predstavili svoje delovanje in odprli pester mednarodni in hkrati tesno z domačini povezan razstavni program na treh lokacijah. Do 22. septembra bo potekal v Žlebeh, do 31. oktobra na Belem, na dvorišču župnišča ob cerkvi na Topolu pa bodo postavljene Potovke.

Sodelujoči umetniki v svojih stvaritvah iščejo preplete s krajino in tamkajšnjim življenjem, zato so njihova dela odraz vsega, kar je umetnikom izziv, raziskovanje in prevpraševanje. Običajne prostore zgodovinskih stavb in krajine Polhograjskih dolomitov oplemenitijo v poglobljenem stiku z večnim in minljivim: v njih ustvarjajo občutja končnosti na eni strani, tega, kar se dogaja tukaj in sedaj, ter brezčasja na drugi.

×