Šus (Matej) / Foto: Blaž Vatovec/planet Tv

Kmetija in kilogrami

Prvega in drugega septembra se na male zaslone vračata resničnostna šova. Kmetijo boste lahko spremljali na Pop TV, Življenje na tehtnici pa na Planet TV. V obeh bodo sodelovali tudi Gorenjci.

Na prvi šolski dan, 2. septembra, na Pop TV prihaja 11. sezona resničnostnega šova Kmetija. Letos boste lahko spremljali že znane in priljubljene obraze, ki se bodo za 50 tisoč evrov borili z novinci, ki bodo pred kamere stopili prvič. Med njimi bodo taki, ki se bodo z delom na kmetiji srečali prvikrat. Vsi izzivi tokratne Kmetije ne bodo novi, a glede na zamišljene naloge tekmovalci ne bodo imeli veliko prostega časa, obljubljajo ustvarjalci šova.

Med tekmovalci bomo Gorenjci lahko navijali za Polono Kranjc, 22-letnico iz Domžal, sicer natakarico, ki s Kmetijo že ima izkušnje, spremljali pa smo jo tudi med dekleti, ki so se odločile, da osvojijo srce slovenskega sanjskega moškega. Potem prihaja v Kmetijo Jeseničan, 23-letni ustvarjalec videovsebin Nejc Abram, ki je že od 15. leta gojil željo po sodelovanju v resničnostnem šovu. Z njim pa prihaja tudi njegovo dekle, Primorka Eva Luna Mlakar (23). Njo pa smo že spremljali v resničnostnem šovu: v 2. sezoni Sanjskega moškega se je potegovala za srce Blaža Režka. Še dobro, da ji ni uspelo, saj se bo letošnje Kmetije tako udeležila s svojim fantom. V Kmetijo pa prihaja še ena Jeseničanka: Nuša Šebjanič, 18-letna manekenka, ki je tokrat tudi najmlajša udeleženka oddaje.

Življenje na tehtnici

Nova sezona Življenja na tehtnici (včasih The Biggest Loser Slovenija), edinega šova, v katerem zmaga tisti, ki največ izgubi, pa na Planet TV prihaja prvega septembra. V njej bomo spremljali 15 tekmovalcev, ki so se odločili temeljito spremeniti svoj življenjski slog. Med tekmovalci takoj prepoznamo Luka Bračuna (35 let, izhodiščna teža: 132,3 kilograma), ki smo ga že lahko spremljali v eni izmed komentatorskih oddaj resničnostnih šovov, v Medvodah pa ga ljudje poznajo, ker jim nosi pošto. Prav iz Medvod pa v oddajo prihaja 23-letni Dejan z začetno težo 122,6 kilograma. Začelo ga je skrbeti za zdravje, saj hitro postane zadihan in ne more slediti prijateljem pri športnih aktivnostih. Ravno tako želi z izgubo teže izboljšati svoje zdravje in kakovost življenja Nejc, zdravstveni tehnik iz Spodnjih Dupelj. Star je 39 let, njegova začetna teža je 208,4 kilograma. S partnerko, ki ga močno podpira pri odločitvi za preobrazbo, pričakujeta otroka, ki se bo rodil v času šova. Kamničan, 32-letni Strelec (Matej) vstopa v šov s težo 150,6 kilograma, Šuš, ki je tudi Matej in je 12 let starejši od soimenjaka, ima začetno težo 198,5 kilograma in prihaja iz Radovljice. Tudi on želi izgubiti težo zaradi omejene mobilnosti in nezmožnosti deskanja na snegu. V šov ga je prijavila prijateljica Simona.

×