Letos se Okusom Radol'ce pridružuje tudi restavracija Podvin, kjer v okviru Kulinarične jeseni organizirajo delavnice s sommelierem. Na fotografiji sta ob direktorici Turizma Radovljica Dietmar Trseglav, ki je letos prevzel vodenje Vile Podvin, in sommelier Marko Koren. / Foto: Marjana Ahačič

Letos se Okusom Radol'ce pridružuje tudi restavracija Podvin, kjer v okviru Kulinarične jeseni organizirajo delavnice s sommelierem. Na fotografiji sta ob direktorici Turizma Radovljica Dietmar Trseglav, ki je letos prevzel vodenje Vile Podvin, in sommelier Marko Koren. / Foto: Marjana Ahačič

Kulinarična jesen

V Radovljici mesec lokalne kulinarike, ki v okviru Okusov Radol'ce že deset let vsak november povezuje lokalne ponudnike, s projektom Kulinarična jesen bogatijo z novimi dogodki in doživetji ter program širijo v oktober.

Letos bodo v mesecu lokalne kulinarike sodelovali Hiša Linhart, Gostišče Tulipan, Gostišče Draga, Restavracija Tabor, Restavracija Šobec, Vila Podvin in Baffi House of Pizza.

Že lani, ob desetletnici, smo dodali dogodke v oktobru, letos pa program še bogatimo z novimi doživetji in aktivnostmi. Predvsem v oktobru skupaj s kulinaričnimi ponudniki na destinaciji pripravljamo pester program vodenih kulinaričnih doživetij,« je pojasnila Kaja Beton, direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica, ki koordinira in razvija projekte v okviru Kulinarične jeseni v Radovljici.

Tako se letos dogodku Kmetova miza, ki so ga lani pripravili prvič, in tradicionalni večerji vseh kuharskih mojstrov Okusov Radol'ce pridružujejo novi, zanimivi kulinarični dogodki, ki jih pripravljajo v sodelovanju z različnimi partnerji.

Obiskovalcem in domačinom tako ponujajo vodeno doživetje Mesto čokolade, ki vključuje obisk izbranih s čokolado povezanih točk v starem mestnem jedru in okušanje čokoladnih dobrot, Kolesarsko turo po kmetijah Radol'ce, dogodek Čarobnost štirih okusov v Restavraciji Tabor, vodene čokoladne degustacije v Radolški čokoladi, degustacije slovenskih vin v Vinoteki Sodček, kuharsko šola za otroke in odrasle v Hiši Linhart, vodene degustacije medu in medenih izdelkov v Čebelarskem centru v Lescah, delavnice s sommelierem v Vili Podvin in delavnico priprave testa z drožmi v Baffi House of Pizza v Radovljici.

Okusi Radol'ce

November pa bo tradicionalno spet v znamenju Okusov Radol'ce. Letos se jim pridružuje nov član, Vila Podvin s kuharskim mojstrom Martinom Blejcem, ki sicer vodi tudi kuhinjo v Bled Rose Hotelu. Kuharski mojster, ki se ponaša z medaljo s kuharskega svetovnega prvenstva, je zavezan lokalnim in slovenskim sestavinam, s katerimi ustvarja sodobne jedi, poudarjajo v Turizmu Radovljica.

Letos bodo v mesecu lokalne kulinarike sodelovali še Hiša Linhart, Gostišče Tulipan, Gostišče Draga, Restavracija Tabor, Restavracija Šobec in Baffi House of Pizza. Med 26. oktobrom in 30. novembrom bodo ponujali vrhunske menije iz sledljivih sestavin po ceni 30 evrov.

Večerja ob odprtju z Okusi Radol'ce

Letos v sklop dogodkov ponovno vračajo skupno večerjo ob odprtju, ki bo tokrat potekala v petek, 25. oktobra, v Restavraciji Tabor v Podbrezjah. Popoldne od 16. ure dalje bo na vrtu predstavitev lokalnih dobaviteljev z degustacijami in prodajo izdelkov, od 18.30 dalje pa se bo dogajanje postopoma preselilo v prostore restavracije.