Marija Mežek z vodstvom in zaposlenimi v Domu Taber, županom Občine Cerklje Francem Čebuljem ter hčerko Tatjano in sinom Ljubom / Foto:

Marijin stodrugi rojstni dan

Šmartno – V Domu Taber v Šmartnem pri Cerkljah je v sredo ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov proti covidu-19 praznovala stodrugi rojstni dan Marija Mežek, sicer najstarejša stanovalka doma. Rojstni dan je praznovala skupaj s sinom Ljubom in hčerko Tatjano, ob jubileju pa so ji voščili tudi cerkljanski župan Franc Čebulj, direktorica doma Martina Martinčič ter njene sodelavke in sodelavci. Presenetili so jo s torto, ki jo je v domu izdelala vodja kuhinje Biljana Bučić.

Marijo so sprejeli v dom petega oktobra 2015. leta kot peto stanovalko, je pa tretja stanovalka, ki je že dopolnila sto let. Še zmeraj je dobre volje. Zdravje ji dokaj dobro služi. Občasno si privošči kavico. Noge je ne držijo več kot nekoč. Na vprašanje, kakšen je recept za dolgo življenje, pravi: »Imeti morate veselje do dela in nobenega dela se ne smete sramovati.« Veliko ji pomenijo poštenje, iskreni medsebojni odnosi, druženje in dobrodelnost.

×