Zaključek poletnih delavnic Mysterium / Foto: Iva Grabnar

Kvintet v zasedbi Nadja Arhar, Daša Kepic, Katarina Mejías, Tomás Mejías in Fernando Mejías se je predstavil s skladbo Andatne, Andante. / Foto: Iva Grabnar

Navdušili s skladbami Abbe

Občinstvo, ki je do zadnjega sedeža napolnilo prizorišče Letnega gledališča Khislstein, je z glasnimi aplavzi nagradilo udeležence zaključnega koncerta 12. Poletnih delavnic vokalne glasbe. Več kot sto petdeset udeležencev je prepevalo skladbe skupine Abba.

Komorni pevski zbor Mysteruim iz Kranja je letos konec avgusta v svoje vrste tradicionalno povabil pevke in pevce na 12. Poletne delavnice vokalne glasbe. Te so letos imele naslov Thank You fort the Music, saj so potekale v znamenju skladb skupine Abba. K sodelovanju so povabili gostujočo dirigentko Urško Štampe, pianista Gašperja Jereba ter inštrumentalno zasedbo v sestavi Luka Šušteršič (kitara), Jakob Ostanek (bas kitara) in Rado Čučnik (bobni).

Udeleženci – zbralo se jih je kar 150 – so se v enem tednu naučili lep izbor Abbinih skladb. Sodelovali so tudi otroci, stari od 8 do 14 let, ki so se prav tako kot odrasli navdušili nad znanimi skladbami. Otroci so vadili šest popoldnevov, odrasli šest večerov. Iz avle Mestne občine Kranj, kjer so delavnice potekale, so zazvenele melodije, kot so Super Trouper, I Have a Dream, Chiquitita, Fernando, I Still Have Faith in You, S. O. S, Mamma Mia in še mnoge druge.

Kot zapisano, Poletne delavnice vsako leto organizira Kulturno društvo Mysterium Kranj, na njih pa kot demonstracijski zbor sodeluje tudi Komorni pevski zbor Mysterium. Zaključek delavnic zaznamujejo s koncertom v soboto dopoldne, tokrat v Letnem gledališču Khislstein prav na zadnji avgustovski dan.

Poslušalstvo zapelo z nastopajočimi

Poleg otroškega zbora in zbora odraslih ter instrumentalne zasedbe so na koncertu sodelovali tudi solisti. Eva Jekovec je zapela solo vložke v celotnem programu zborovskega dela, pri otroškem delu 12-letna Lara Lindič. Pesem One of Us sta zapeli sestri Nadja Arhar in Daša Kepic, s skladbo Andante, Andante pa je nastopil tudi kvintet v zasedbi Nadja Arhar, Daša Kepic, Katarina Mejías, Tomás Mejías in Fernando Mejías, sicer novi dirigent KPZ Mysterium, katerega član je tudi Matjaž Frelih, ki je povezoval celotni program.

Poslušalci, ki so do zadnjega sedeža napolnili avditorij Letnega gledališča Khislstein, so vsakič znova svoje navdušenje nad nastopi dokazovali z glasnimi aplavzi. Z njimi so nagrajevali udeležence 12. Poletnih delavnic vokalne glasbe, s katerimi so večkrat tudi zapeli in sodelovali z ritmičnim ploskanjem. Ob čudovitem ambientu, sončnem dnevu, odmevni glasbi in odlični energiji, ki je prihajala z odra, so v zaključku nastopajoči doživeli še stoječe ovacije občinstva.

Čestitke in zahvala za koncert gredo tako sodelujočim pevcem in glasbenikom kot organizatorjem, ki že kličejo: na svidenje na 13. Poletnih delavnicah vokalne glasbe.