/ Foto:

Kokosovi rogljički

Piškoti s kokosom

Idej za piškote ni nikoli preveč, še posebej v prazničnem decembru. Kaj, ko bi tokrat pripravili kokosove, ki obljubljajo čudovit praznični posladek.

Za pripravo kokosovih rogljičkov potrebujemo: 300 g moke, 100 g kokosove moke, 200 g masla sobne temperature, 80 g sladkorja v prahu, 2 rumenjaka, 1 vaniljev sladkor, pol pecilnega praška, ščep soli, 150 g temne čokolade, kokosovo moko za posip.

Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni prašek ter ščep soli. Dodamo na lističe narezano maslo in rumenjake. Vse skupaj zamesimo v testo. Iz testa oblikujemo rogljičke, ki jih polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 15 minut. Pečene piškote ohladimo ter jim konice pomočimo v temno čokolado in nato v kokosovo moko. Polagamo na pekač in pustimo, da se čokolada strdi.

Za pripravo kokosovih koles s čokolado potrebujemo: 200 g moke, 100 g kokosove moke, 100 g masla, 2 rumenjaka, 50 g sladkorja v prahu, lupinico ene bio limone, 1 žlico ruma, pol pecilnega praška, 1 vaniljev sladkor, ščep soli, 100 g temne čokolade.

Skupaj zmešamo moko, kokosovo moko, sladkor, limonino lupinico, pecilni prašek, vaniljev sladkor ter ščep soli. Dodamo na lističe narezano maslo, rum in rumenjake. Vse skupaj zamesimo v testo. Nato v testo vmesimo še na koščke narezano temno čokolado. Iz testa oblikujemo dva debelejša svaljka, premera približno 3 cm. Svaljek narežemo na pol centimetra debela kolesa, ki jih polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 20 minut.

Nasvet: Pri obeh receptih lahko del masla nadomestimo s kokosovo maščobo. Tako bodo imeli piškoti še bolj močno aromo kokosa in bodo bolj krhki.