Premierna uprizoritev plesne predstave Razbrskavanja je navdušila občinstvo v Prešernovem gledališču. / Foto: Matija Lukić

Plesni ognjemet

V Prešernovem gledališču je potekal tradicionalni Plesni ognjemet, v katerem so plesalci Kulturnega društva Qulenium skozi gibanje pozdravili prihod novega leta.

Kranj – Kulturno Društvo Qulenium s Plesnim ognjemetom ob koncu decembra tradicionalno razveseli ljubitelje plesne umetnosti – mlade plesalke in plesalci s svojo iskrenostjo gledalcem vselej poklonijo veliko več kot zgolj nastop. Tokrat so na odru Prešernovega gledališča najprej navdušili s plesno predstavo Razbrskavanja, ki je odprla problematiko digitalne zasvojenosti ter odgovore našla v radovednosti ter sprehodu po oblakih domišljijskega sveta. V koreografiji Ane Romih in Saše Lončar so nastopile plesne skupine Žuže, Drobižki, Pege, Zvijav in Qars. Za kostumografijo je poskrbela Tina Pavlin, za glasbo Tomaž Štular, za video pa Beno Novak. Sledila je plesna predstava Mala šola potapljanja avtoric Nine Meško ter Lane Kariž Meško v sodelovanju s Petro Veber in Jasmino Založnik. Avtorici sta skozi koreografijo v globočinah telesa iskali skupne poteze, podobnosti ter razlike, ki jih ustvarjata čas in prostor. Kot je dejala predsednica KD Qulenium Saša Lončar, so plesalci s svojim gibanjem znova pričarali čarobno vzdušje, ki je prepričljivo poudarjalo zgodbe tistih, ki verjamejo, da lahko svet pobarvamo drugače.

×