Obisk Letnega kopališča v Kranju. / Foto: Arhiv Škrlovca

Poletne dogodivščine

S številnimi zabavnimi aktivnostmi so otrokom nepozabne počitnice pripravili tudi v Škrlovcu – dnevnem centru za mlade in družine, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Kranj.

V počitniške aktivnosti se po besedah strokovne delavke v programu Škrlovec Mojce Selko vključijo otroci, ki se večinoma že v času šolskega leta dnevno vključujejo v aktivnosti Škrlovca, ki zajemajo različne oblike kakovostnega preživljanja prostega časa, pomoč pri šolskem delu in strokovno podporo pri soočanju z izzivi, ki bremenijo mlade. Letošnjih poletnih aktivnosti se je udeležilo 24 otrok. Zanje so pripravili številne zanimive dejavnosti in izlete, pri čemer so otroci še posebno navdušeni nad vodnimi aktivnostmi, ob katerih se lahko ohladijo v vročih poletnih dneh, je pojasnila Mojca Selko.

Že v prvem delu poletnih počitnic so tako večkrat obiskali Letno kopališče v Kranju, obisk katerega načrtujejo tudi še v prihodnjih dneh. Obenem so preživeli dan z gasilci iz Gasilsko reševalne službe Kranj, v sodelovanju z Akademijo gibanja in veščin so pripravili delavnico borilnih veščin, izvedli so plesno gibalno delavnico, se odpravili v Kobilarno Lipica, ob zaključku prvega dela počitniških aktivnosti pa so jih obiskale še Tačke Pomagačke. V avgustu so se odpravili na ogled Kekčeve dežele in se družili ob jezeru Jasna, se podali na raziskovanje Bleda in si privoščili igro mini golfa ter se s prijatelji iz Mladinskega centra Tržič družili ob športnih igrah in reki Kokri. »Strokovni delavci želimo otrokom ponuditi aktivnosti, prek katerih bodo širili svoja obzorja in se učili novih veščin za življenje, obenem pa je pomembno, da se jim aktivnosti zdijo zanimive in zabavne, tako da program oblikujemo tudi glede na njihove želje.« Počitniške dejavnosti so za udeležence brezplačne, saj delovanje programa omogočata Mestna občina Kranj ter ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poleg obiska Letnega kopališča Kranj bodo zadnje počitniške dni izkoristili še za bovling, za zaključek pa pripravili ustvarjalno delavnico z naslovom Pomahajmo poletju. »Na ta način bomo tudi zaokrožili naše poletno popotovanje in se polni lepih vtisov podali v nove šolske izzive,« je sklenila Mojca Selko.

×