Povorka ferrarijev je minuli petek veliko pozornosti pritegnila tudi v Žireh. / Foto: Tanja Mlinar

Povorka ferrarijev je minuli petek veliko pozornosti pritegnila tudi v Žireh. / Foto: Tanja Mlinar

Potujoča »razstava​« ferrarijev

Dogodek Ferrari Cavalcade Classiche, ki je namenjen najpomembnejšim zbirateljem starodobnih vozil znamke Ferrari ​z vsega sveta, se je minuli petek odvijal tudi po gorenjskih cestah.

​Žiri – V povorki različnih ferrarijev se je na vožnji skozi Slovenijo minuli konec tedna zbralo več kot šestdeset starodobnih vozil znamke Ferrari, med njimi tudi 812 Competizione A, je pojasnil sodelavec organizatorja v Sloveniji in dodal, da dogodek vsako leto organizirajo na izbranih lokacijah. Letos je bil Ferrari Cavalcade Classiche posvečen Furlaniji-Julijski krajini in Sloveniji. V petek so se tako jekleni lepotci zapeljali tudi po gorenjskih cestah od Žirov do Kranja in Medvod ter se nato skozi Ljubljano in Polhov Gradec mimo Lučin vrnili do Gorenje vasi, od koder so se skozi Cerkno odpeljali naprej proti Primorski.

»Namen dogodka je povabiti ljubitelje ferrarijev z vsega sveta, da za volanom svojih vozil odkrivajo Italijo in svet. Vozniki tako uživajo ob odkrivanju lepot krajev, skozi katere se peljejo, za nas pa to pomeni predvsem turistično promocijo,« je pojasnil predstavnik organizatorja v Sloveniji. Na vožnji skozi izbrane kraje voznikom omogočijo, da doživijo zgodovino, kulturo in arhitekturo tega območja ter uživajo v vrhunskih gastronomskih dosežkih in pogledu na čudovito pokrajino. »Dogodek namreč ni tekmovalnega značaja, ampak gre za turistično vožnjo, pri kateri upoštevajo prometne predpise.« Po poti zbirajo žige vseh zanimivih krajev, mimo katerih se peljejo.