Foto: Erika Jesenko
Foto: Erika Jesenko
V prejšnjem receptu smo na hitro pripravili preprosto pecivo z lešniki in borovnicami. Tokrat se bomo lotili podobnega tipa recepta, le da bomo uporabili jabolka, gozdne sadeže in kokosovo moko. Vse skupaj pa bomo popestrili še s koščki bele čokolade.
Sadno pecivo s kokosom: 1 srednje veliko jabolko, 150 g gozdnih sadežev (sveži ali zamrznjeni), 100 g bele čokolade (narezane na koščke), 100 g kokosove moke, 100 g polnozrnate moke, 1 pecilni prašek, 80 g sladkorja, 100 g masla ali kokosove maščobe, 100 g jogurta ali kisle smetane, 2 jajci, naribana limonina lupinica, 1 vanilin sladkor, ščep soli.
Najprej segrejemo pečico na 180 °C in pripravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, nato primešamo še stopljeno maslo in jogurt ali kislo smetano. V drugi posodi združimo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in ščepec soli. Suhe sestavine nato postopoma dodamo k mokrim in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Vanjo vmešamo še na drobno narezana ali naribana jabolka ter koščke bele čokolade, na koncu pa primešamo še gozdne sadeže. Pripravljeno maso vlijemo v pekač in pečemo približno od 35 do 40 minut, da dobi zlato rjavo skorjico in da zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pride ven čist.
Nasvet: Pecivo narežemo in hranimo v zaprti posodi v hladilniku tudi do teden dni. Če ga postrežemo s skodelico jogurta ali skute ter dodatkom svežega sadja, dobimo preprosto in hranljivo malico.