Tamara Erlah, masterchef 2025 / Foto: Arhiv Oddaje (domen Jugovar)

Tamara Erlah se po izpadu iz oddaje MasterChef Slovenija še naprej uči in raziskuje svet kulinarike. / Foto: arhiv oddaje (Domen Jugovar)

Sodnikom želela skuhati sarme

Čeprav je Tamara Erlah iz Žirovnice svoj kuharski predpasnik v šovu MasterChef Slovenija morala predati nekoliko prej, kot si je želela, ostajajo nepozabni spomini.

Želja po prijavi je v njej tlela že nekaj časa, odločilen trenutek pa je prišel, ko so jo k temu spodbudili domači. »Definitivno je bila pika na i, ko so mi tudi domači rekli: 'Ja, seveda se moraš prijaviti.'« Tamara se je med tekmovanjem spoprijela z različnimi kulinaričnimi izzivi, a najbolj jo je zaznamoval tisti, ki jo je stal nadaljnjega sodelovanja – torta iz palačink. Čeprav ni računala, da bo izpadla že v tej fazi, ostaja ponosna na svoj nastop in je prepričana, da bi lahko pokazala še veliko več.

Najtežji trenutki so bili povezani tudi s prisotnostjo kamer in pritiskom sodnikov, a pravi, da je vsak nov izziv prinašal več sproščenosti. »Prvo oddajo je bilo vse čudno in sem bila kar malo živčna, nisem se mogla sprostiti. Ampak vsaka oddaja mi je bila boljša in sem prav uživala.« Najbolj pri srcu ji ostajajo ajdovi krapi na sladko, s katerimi se je zares izkazala, medtem ko obžaluje, da ni imela priložnosti sodnikom pripraviti sarm. »Moj kuharski slog je bolj domač, res veliko kuham tradicionalno,« dodaja.

Ob izpadu sta bila najbolj razočarana njena otroka, a sta ji hitro povedala, da je zanju še vedno najboljša kuharica. »Sta rekla, da zanju vseeno delam najboljše torte in burek,« pove ganjeno. Če bi imela priložnost skuhati za znano osebnost, bi na mizo postavila jagenjčka izpod peke z zelenjavo in krompirjem. »Tega se nikoli ne naveličaš. Mmm ...« doda. Kot svojega kuharskega vzornika pa po novem vidi kar enega od sodnikov oddaje: »Od MasterChefa naprej je to kuharski mojster Mojmir.«

Čeprav je tekmovanje zanjo zaključeno, Tamara kuharskega predpasnika še zdaleč ne obeša na klin. Nasprotno – željna je novih znanj in izkušenj. »MasterChef mi je pokazal, da imam res rada kulinariko in peko, da uživam v kuhinji in da imam še veliko prostora za učenje,« poudari.

Pravi, da bo svojo strast do kuhanja še naprej negovala in nadgrajevala. Prihodnjim tekmovalcem pa svetuje: »Samo sproščeno – naj vas kamere in sodniki ne prestrašijo, vsi so super. Če bi se lahko še enkrat prijavila, bi se zagotovo. Meni bo MasterChef ostal v spominu za vedno.«