Primož Pintar / Foto: Alenka Brun

Primož Pintar / Foto: Alenka Brun

Spodnja Sorica ima chefa tradicije

Gault&Millau Slovenija je razglasil najboljše za leto 2025. Med njimi je šel naziv chef tradicije v roke Primožu Pintarju.

Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija je razglasil prejemnike prestižnih nagrad za leto 2025. Med prejemniki štirih kap so tri nove restavracije, tri kape pa je letos prejelo kar 31 restavracij. Chef leta 2025 je postal Tomaž Kavčič, Gostilna Pri Lojzetu, medtem ko smo Gorenjci dobili chefa tradicije – to je postal Primož Pintar iz Gostišča Tolc (Spodnja Sorica). Med gorenjskimi prejemnicami štirih kap smo zasledili Restavracijo Milka, treh pa Hišo Linhart, gostilno in vinoteko Danilo in Gostilno Krištof. Seznam vseh uvrščenih v vodnik bo znan v aprilu z izidom njegove tiskane izdaje.