Društvo podeželskih žena Moravče je pripravilo štiri delavnice. / Foto: Nika Toporiš
Društvo podeželskih žena Moravče je pripravilo štiri delavnice. / Foto: Nika Toporiš
V Kamniku je v zadnjih tednih zadišalo po tradiciji – a na sodoben način. Javni zavod za kulturo Kamnik in Društvo podeželskih žena Moravče sta pripravila niz brezplačnih kulinaričnih delavnic in degustacij, kjer so obiskovalci odkrivali skrivnosti tradicionalnih receptov v novi preobleki. V sklopu delavnic so udeleženci spoznali raznovrstne jedi, ki temeljijo na avtohtonih sestavinah in modrostih naših prednikov, hkrati pa so bile prilagojene sodobnemu načinu priprave. Degustacije so navdušile s harmoničnim prepletom okusov, ki dokazujejo, da tradicija nikakor ni dolgočasna – prav nasprotno, ponuja neizčrpen vir navdiha za današnje kuharske mojstrovine. Kulinarični niz se bo zaključil 27. marca v Samostanu Mekinje s predstavitvijo posebne knjižice receptov in pokušino izbranih jedi.