/ Foto:

Foto: Erika Jesenko

Svinjska ribica v ovoju iz suhega sadja

Kombinacija suhega sadja in mesa ni ravno vsakdanja kombinacija, a je lahko še kako odlična. Dodatek suhega sadja svinjski ribici doda bogat in rahlo karameliziran okus, kar jed dvigne na višjo raven. Naj bo tokrat pečenka malo drugačna.

Za pripravo svinjske ribice s suhim sadjem potrebujemo: 500 g svinjske ribice, 100 g suhih sliv, 50 g suhih marelic, 50 g suhih fig, 1 žlico medu, 2 stroka česna, 1 žličko timijana, sol, poper, olivno olje in 1 žlico masla.

Priprava sadnega ovoja: Suho sadje narežemo na drobne koščke in ga v ponvi na nizkem ognju rahlo podušimo z malo vode, da se zmehča. Dodamo med, sesekljan česen in timijan ter dobro premešamo.

Priprava mesa: Svinjsko ribico očistimo morebitnih žilic in jo po vsej površini solimo ter popramo. Na vroči ponvi in olivnem olju jo na hitro popečemo z vseh strani, da dobi lepo zlato skorjico.

Oblikovanje in peka: Pečico segrejemo na 180 °C. Aluminijasto folijo premažemo z olivnim oljem ter nanj razporedimo sadni nadev, nanj položimo pečeno ribico. Sadni nadev skupaj s folijo tesno ovijemo okrog ribice. Pečemo približno 25 minut.

Pečeno meso odvijemo in pustimo nekaj minut počivati, nato odstranimo folijo in ga narežemo na debelejše rezine. Postrežemo s pečeno zelenjavo, kot je buča, ali s krompirjevim pirejem.

Dober tek!