Vedeževanje, Tanja odgovarja / Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Tanja odgovarja

»Štiriperesna deteljica«

Pozdravljeni! V Gorenjskem glasu prebiram vašo rubriko. Zanima me za našo družino, kako nam bo šlo v prihodnje. Z možem sva oba upokojena. Otroka sta odrasla, sin živi v istem kraju, vendar ga je žena pustila. Zadevo glede otroka ima na sodišču. Hčerka pa živi še doma. Sedaj bi vprašala, kako nam bo šlo v prihodnje, tudi glede najinega zdravja. Res je več vprašaj, kot najdem odgovorov, vendar upanje ostaja. Hvala za vaš čas in odgovor.

Sin nima preveč lepe slike v kartah. Zelo ga skrbi in že dolgo časa je pod stresom zaradi situacije z bivšo in otrokom. Žal ima ona okoli sebe veliko ljudi, ki ji pomagajo pri njenem namenu. Vendar vam povem, četudi se zgodi najslabše, ona otroka ni sposobna vzgajati in slej ko prej se bo situacija obrnila njemu v prid. Hočem povedati, da če bo sodišče najprej ugodilo njej, se mora obvezno pritožiti in mora biti potrpežljiv. Na koncu te težke zgodbe vidim, da bo otrok ostal z njim. Hči bo dobila redno službo v naslednjem letu in potem se ji končno življenje obrne na bolje. V ljubezni do sedaj ni imela sreče oziroma ni spoznala prave osebe. Prej kot v enem letu bo začela zvezo, v kateri bo tudi ostala, si ustvarila svoj dom in družino. Glede vajinega zdravja ni potrebno, da ste v skrbeh. Vse bo v redu. Lepo vas pozdravljam.

»Upanje«

Pozdravljena, ponovno vam pišem in prosim, če pogledate za najmlajšo hčerko. Zanima me, ali ji bo uspelo najti novega fanta ali se bo vrnila k fantu, ki ga je zapustila. Še vedno jo kliče in prosi, naj se vrne, in obljublja vse mogoče. Jaz pa mislim, da se ne bo nič spremenil in bo spet trpela. Ne upam ji pa nič reči, da ne bom potem jaz kriva, če ji ne bo kaj všeč in po volji. Samo molim in upam, da najde nekoga, ki jo bo imel rad. Hvala za odgovor in vse dobro želim.

Ne upam si trditi, da ne bo omagala in popustila prošnjam in obljubam bivšemu fantu. In tukaj vas podprem, da ne vplivate nanjo z mnenji in nasveti. Četudi pa bi se to zgodilo, nikoli ne bo za vedno ostala z njim. Kmalu bo spoznala nekoga, ki ji bo ogrel srce, in to bo tisto pravo. Do takrat pa bo bivši mešal štrene, ampak neuspešno. Še malo potrpite, potem bo vse tako, kot mora biti. Želim vam vse dobro.

»Otroci«

Hvala vam za vse nasvete. Imam štiri otroke, vem, da me imajo radi, ampak včasih pa je situacija nemogoča. Karkoli gre narobe, s prstom kažejo name, kadar je vse v redu, pa se name ne spomnijo. Na trenutke pomislim na najslabše.

Moja pokojna mami je imela navado reči – na vsaki roki imamo pet prstov in vsak je drugačen. Tako so tudi otroci, ne glede na to, koliko jih imamo, je vsak drugačen, vsak ima svoj karakter, pa čeprav smo vse vzgajali enako. Tako pač je. Lepo vas prosim, nikoli ne smete obupati. Vaši so in vedno bodo. Veliki ali mali, vseeno. Ne bodite žalostni, kolo sreče se bo kmalu obrnilo v vašo smer. Srečno.