/ Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Tanja odgovarja

»Malo drugače 2«

Pozdravljeni, Tanja, verjetno vašega odgovora nisem zgrešila, saj vas redno berem. Vsak torek čakam, pa nič – in sem obupala. Vaši nasveti mi veliko pomenijo, saj so mi v veliko pomoč pri odločitvah. Še vedno bom upala, da mi odgovorite do konca leta. Uspešno delo vam želim in lepo pozdravljeni.

Brez zamere, ampak moj odgovor ste zgrešili. Vsak od nas se lahko zmoti, jaz, vi ali pa kdo tretji. Vse to je človeško. Vašo pošto sem prejela 5. julija, moj odgovor v časopisu pa je bil objavljen v torek, 30. julija, se pravi, da ste na moj odziv čakali 25 dni, kar je relativno kratek čas, glede na to, koliko vas je, ki se obračate name za nasvete in vpoglede. Časopis je kakovosten in bere ga veliko ljudi. V upanju, da tokrat ne spregledate odgovora, odgovor še enkrat objavljam. Trudim se, da nikogar ne izpustim, saj vem, kako veliko lahko pomeni, da ti nekdo stoji ob strani. Tudi jaz vam želim veliko uspeha na vseh življenjskih področjih in vas lepo pozdravljam.

»Malo drugače«

Že velikokrat ste mi odgovorili. Tokrat imam drugačno težavo. Za gradbena dela pri hiši sem iskala mojstra in ga dobila. Podobno obnovo, ki so jo naredili, bi naročila še drugod. Druga težava je, da so žal meni stalno začele uhajati misli k njemu. Kako je? Sploh pa je čudno, da se to zgodi meni pri taki starosti. Ali mu bom lahko kdaj kaj pomagala? Tretje moje vprašanje je spet hčerka, ki si želi pustiti službo in iti naprej študirat. Zelo se veselim vaših odgovorov.

Gradbeni mojstri, ki ste jih najeli, resnično delajo kvalitetno. Račun ne bo bistveno drugačen od predračuna. Račun dobite kmalu, najbrž ste ga že. Strinjam se z vami, da se za druge hiše tudi dogovorite z njimi. Zelo težko, da bi bilo dokončano še v tem letu, saj imajo veliko dela. Da se projekt začne, vidim v pomladnem času naslednje leto. Mislim, da se dobro zavedate, da pri ljubezni in vseh srčnih zadevah leta ne štejejo. V srcu za vedno ostanemo mladi. Bodite veseli, da čutite, to pomeni, da živite. Morda ne boste verjeli, ampak misli na vas, ne samo na prijateljski način. Ni avanturist. Je res vesele narave in je rad med ljudmi. Vesel je pozornosti, kar ni nič narobe. Le vajini poti se nista križali ob pravem času, kar pa ne pomeni, da se še ne bosta. Njegovo družinsko življenje ni v redu. Se prilagaja, zato da ni ogenj v strehi, za vse drugo pa se ne obremenjuje in živi svoje življenje. Njegovo zdravstveno stanje za zdaj še ni kritično, absolutno pa zdravju namenja premalo pozornosti. Ne bo nič narobe, če mu ponudite pomoč s svojim znanjem. Pomoč bo sprejel in vi boste imeli s tem priložnost za stike. Hči se v službi ne počuti dobro in jaz bi jo na vašem mestu podprla pri spremembah, po katerih hrepeni. Naj začne študirati čim prej. Lep pozdrav in srečno.