Tanja odgovarja / Foto: Pixabay

Tanja odgovarja

»Zdravje«

Spoštovani, vedno mi pravilno poveste in svetujete za zdravje, pa me spet zanima, kako bo z možem, ali bo šel na operacijo, in kako bo z mojimi koleni.

Pozdravljeni ponovno. Videti je, da bo vaš soprog dobil datum za operacijo, vendar še ne tako kmalu. Najverjetneje bo operiran v prihodnjem letu, saj njegovo zdravstveno stanje ni tako kritično, da bi prišel takoj na vrsto. Z vašimi koleni ni nič narobe, vsaj videti ni drugega, kot je breme let in preveč mirovanja, torej sedenja. Predlagam, da si v jeseni poiščete vadbo pod nadzorom, kjer boste okrepili mišice telesa, predvsem pa mišice v nogah, ki vam bodo pomagale razbremeniti kolena. Leta so precej težko breme in jih je treba znati nositi. Potrudite se, da boste preživljali čim lepšo starost, saj vas še vedno čaka kar nekaj lepih stvari. Srečno.

»Hčerkina služba«

Pozdravljeni, hčerka že dolgo išče službo, pa ji nikakor ne uspe. Pri 28 letih ima sicer nekaj delovnih izkušenj, vendar dela vedno samo začasno. Kdaj se bo zaposlila? Prav tako me zanima, ali bo ostala s tem partnerjem, saj je starejši od nje.

Današnja mladina resnično nima preprostega življenja, po drugi strani pa ga ni imela pravzaprav nobena generacija. Prejšnje generacije so trpele pomanjkanje in vojne, hrane ni bilo dovolj, komunikacija ni bila razvita, kot je dandanašnji. Danes pa imamo vsaj na našem področju bolj ali manj dovolj hrane, potujemo lahko kamorkoli, v trenutku se lahko pogovorimo z nekom na drugem koncu sveta, hkrati pa smo odtujeni bolj kot kdaj koli prej. Vaša hčerka je ujeta v ta današnji vzorec, ko je dela sicer dovolj, služb, ki bi zagotavljale stabilnost in dovoljevale kakovostno življenje brez skrbi, pa ni veliko. Videti je, da bo žal še nekaj časa tako. Hčerka bo sicer delala, saj je pridna in sposobna, toda sama bo morala poskrbeti za vse stvari, za katere po navadi poskrbi podjetje, in seveda bo morala potrpeti v negotovosti. Toda kot sem omenila, je sposobna, zato ji na tem področju ni hudega. Bolj skrbi vas kot njo, saj veste, mladost je norost … Ona se niti ne obremenjuje preveč zaradi tega. Zdaj sva pa pri drugem delu vašega vprašanja, torej glede njenega partnerja. Napisali ste, da vas skrbi, ker je partner vaše hčerke kar 15 let starejši od nje, ločen in z otrokom. Skrbi vas, ker bo vaša hčerka vedno druga violina v tem odnosu, saj otrok zahteva svoje. In prav imate, verjetno bo res tako … – dokler bo to razmerje trajalo. Predlagam, da se še naprej ne vmešavate v ta odnos in pustite času čas. Kot sem že omenila, vaša hčerka je pametna ženska in si zna življenje urediti tako, kot njej ustreza. Tudi partnerju se ne bo pustila voditi za nos in tudi to, da bi bila v nekem odnosu vedno na stranskem tiru, ji ne ustreza najbolj. Pustite jo. Uredila bo tako, kot je prav. Lepo vas pozdravljam.

×