Vedeževanje, Tanja odgovarja / Foto: Pixabay

Tanja odgovarja

»Tulipan«

Že večkrat ste mi odgovorili in se je marsikaj uresničilo. Zdaj pa imam drugačne težave. Postala sem vdova, nisva naredila oporoke. Na začetku smo se vsi lepo strinjali oziroma bili usklajeni, potem pa ne več. Jaz si želim eno, otroci pa seveda drugo. Sem brez moči in z živci sem čisto na koncu.

Draga moja. Naj se sliši še tako grdo, ampak otrokom niste ničesar dolžni, morda samo nujni delež. Vse sta ustvarila sama z možem. Namesto da bi zdaj končno zaužili svojih pet minut, se morate ukvarjati z zadevami, za katere je vseeno, če jih ne bi bilo. Pa vseeno, moj nasvet in vpogled (upam, da nisem prepozna) je, da niti slučajno ne smete iti v skupno hišo. Vam naj pripade lastno stanovanje, ni pomembno, kako veliko, drugi pa kot si želijo in po svojih osebnih finančnih zmožnostih. Verjamem, da vam je hudo in biti pameten za druge je najlažje, vendar je v tem trenutku najpomembnejše, da ne klonite pod pritiski in se postavite zase. Seveda bo težko, saj bi za otroke naredili vse. Odrasli so. Vas pa čaka življenje – in to veliko lepše, kot ste ga bili vajeni do zdaj. Samo pogumno naprej! Lepo vas pozdravljam.

»Pravica«

Težko mi je videti luč na koncu tunela. Ali bo dolgoročna pravda na sodišču razrešena nam v korist? Ali bo sinu uspelo z njegovimi načrti? Prisrčna hvala.

Ne glede na okoliščine je vedno luč na koncu tunela. Glede meje, povezane s hčerko, bo zagotovo pravica na njeni strani. Sin se bo moral malo bolj potruditi, da bo uspel s svojim načrtom. Na koncu bo več kot zadovoljen z rezultatom. Umirite se in zadihajte, tudi vi sami ste pomembni v kolesju življenja. Srečno.

»Deteljica«

Zanima me prihodnost. Ali mi bo zdravje služilo? Glede doma oziroma odnosov sem zelo žalostna. Ali sploh lahko kaj naredim? Upam, da mi boste uspeli odgovoriti. Hvala.

Ne delam razlik in vedno odgovorim vsem, le včasih je treba malo dlje počakati. Pišete mi lahko po navadni pošti na časopis ali pa po elektronski pošti, vseeno je, vse pride do mene. Jaz vam operacije ne vidim, zato bi rekla, da je v bistvu ne potrebujete. Težava se bo rešila sama po sebi in niste življenjsko ogroženi. Lahko je tudi starostno. Pa brez zamere. Uporabite naravno kremo, lahko je ognjičeva ali krema iz lapuha. Veliko ste bili na nogah in z močmi niste varčevali, vedno ste delali tudi fizično – veliko več, kot ste v resnici zmogli. In na koncu starost vpraša, kaj je delala mladost. Glede odnosov doma naj vam povem, pa ne prvič, da se preveč prilagajate. S tem mislim, da vedno vsem ustrežete, da ni slabe volje, nase pa večinoma pozabite. Pojdite na kakšen izlet, možnosti imate veliko. Le spreglejte jih ne. Ne bodite žalostni, kajti ravno žalost pusti največje posledice. In žalost v bistvu ni žalost, ampak jeza, ki se je nakopičila v vašem srcu. Vzemite si čas zase in začnite živeti življenje. Želim vam vse dobro.

×