Horoskop, vedeževanje / Foto: Freepik

Foto: Freepik

Tanja odgovarja

1988

Zanima me, ali bom kdaj spoznala ustreznega partnerja. Imam službo, s katero sem dokaj zadovoljna, stanovanje imam urejeno v hiši staršev, s katerimi se odlično razumem, manjka mi samo nekdo.

Res je, da imate po materialni strani vse za udobno življenje, toda kaj, ko nam vedno nekaj manjka, in vi pogrešate partnerja oziroma sorodno dušo. Vaše življenje je res lepo, videti je, da imate dobre prijatelje, aktivnosti vam ne manjka. Ste prava diplomatka in na splošno vas imajo ljudje radi. Tudi vizualno privlačite in vaša energija je nalezljiva, toda … manjka vam partner. Ste precej samosvoji, partnerstvo pa zahteva veliko prilagajanja in odrekanja. Tega vi niti niste navajeni, saj doslej niste potrebovali nekega hudega prilagajanja, saj ste bili sami in ste živeli samo zase. Imate svoj prav in življenje ste si že uredili tako, kot vam ustreza. Vprašati se morate predvsem, ali si res želite partnerja za skupno življenje in otroke ali pa morebiti bolj potrebujete nekoga, s komer se boste občasno srečevali in se družili. Vaše karte so zelo odprte in ne kažejo izrazito v nobeno smer, kar pomeni, da se bo zgodilo tisto, za kar se boste odločili. To tudi pomeni, da je pred vami še veliko lepega, saj imate možnost tako za partnerja in otroke kot za občasnega partnerja za druženje in predvsem potovanja, ki jih imate tako radi. Tudi partnerstvo brez otrok, ki pa je polno učenja in spoznavanja našega življenja, je zelo lepo. Kakorkoli se boste sami pri sebi odločili, ne obupajte, na tem svetu je na voljo zelo veliko ljudi in tudi za vas se bo našel nekdo, ki vam bo ustrezal. Prvi pogoj pa je, da vi sami razčistite, kaj natančno od sedaj naprej želite od življenja, in na podlagi tega poiščete boljšo polovico. Verjemite, tudi za vas obstaja! Srečno.

Vprašanja

Pozdravljeni, že več kot deset let mi nagaja zdravje. Ali bom do konca življenja jemala zdravila?

Spoštovani, vaša zdravstvena slika res ni bleščeča, ni pa tudi tako slaba, da bi morali obupavati. Res jemljete že leta zdravila, ampak se mi niti ne zdi vaše zdravstveno stanje tako grozno. Mogoče bi si morali malce prebrati še o drugih, alternativnih načinih zdravljenja, zadnja dognanja namreč kažejo, da je naše zdravstveno stanje mogoče popraviti tudi s pravilno prehrano in gibanjem. Pogovorite se z zdravnikom, mogoče pa lahko marsikaj storite sami, če ne drugega, vsaj zmanjšate število zdravil, ki jih morate jemati. Preveč se zanašamo na zdravnike in zdravila, ko marsikaj lahko naredimo sami s pravilno prehrano in telovadbo. Ne zanašajte se samo na druge, sami aktivno pristopite k svojemu zdravstvenemu stanju. Zavedajte se, da smo vsako leto starejši in da leta prinesejo svoje. Vedno več skrbi moramo posvetiti svojemu telesu in umu, da v tem divjem tempu lahko doživimo lepo starost. Srečno.