Ažbe in Andrej Roblek sta velika ljubitelja tovornjakov. Ob praznovanju sedmega in štiridesetega rojstnega dne zato ni manjkalo različnih tovornih vozil. / Foto: Osebni Arhiv

Tovornjaki in zaroka

V Podljubelju je bilo živahno, ko je štirideseti rojstni dan praznoval poklicni gasilec Andrej Roblek. Kranjčan, ki z družino živi v Tržiču, je tesno povezan s tovornjaki, kar je bilo opazno tudi ob jubileju.

Preden je stopil v gasilske vrste, se je Roblek ukvarjal z najrazličnejšimi deli, večinoma pa so bila vsa povezana s tovornjaki, prevozi in gradbeno mehanizacijo. Njegovo strast do tovornih vozil kakopak poznajo tudi domači, prijatelji in sodelavci, zato je bilo že ob postavljanju mlaja pestro. Pripeljali so namreč tovornjak znamke Scania, njegovo najljubše tovorno vozilo, rojstni dan pa je bil pravzaprav dvojno praznovanje, saj na isti dan praznuje tudi njegov sin Ažbe, ki je letos dopolnil sedem let.

Roblekova družina je Andrejev in Ažbetov dan začela s presenečenjem, Andreju so svetovali, naj ne načrtuje ničesar. Skupaj so se odpravili v Ljubljano, kjer je sedež servisa Scania, in že ob prihodu je vedel, kaj ga čaka – testna vožnja z najljubšim tovornjakom. Po vožnji je sledilo kosilo, nato pa sproščeno kopanje, ki je bilo uvod v zabavo, ki je potekala naslednji dan v Podljubelju. Zabava, na kateri se je zbralo več kot sto gostov, je bila polna presenečenj. Poleg dobre glasbe, hrane in pijače pa je bil vrhunec večera zagotovo trenutek, ko je Andrej spontano zasnubil svojo dolgoletno partnerko Alenko Remic. »Bilo je povsem nepričakovano, niti prstana nisem imel. Izposodil sem si ga od prijateljice, nato pa sem po treh dneh kupil pravega,« je ob tej priložnosti povedal Roblek. Datum poroke še ni določen, a par že z veseljem pričakuje nov korak v svojem skupnem življenju. Kot je pojasnil, ga je ob praznovanju – poleg tovornjakov seveda – najbolj presenetilo, koliko prijateljev, sodelavcev in družinskih članov se je zbralo. »Nekdo mi je rekel, da očitno v življenju delam nekaj prav, da me obkroža toliko ljudi. To mi veliko pomeni,« je dejal. Letos Roblekovo družino čaka še en jubilej. Hči Ajda bo namreč oktobra praznovala deseti rojstni dan.

Roblek je sicer znan po svojem aktivnem življenjskem slogu. Poleg družine, ki mu pomeni največ in ji posveča večino svojega prostega časa, se ukvarja z različnimi športi dejavnostmi, kot so rolanje, kolesarjenje, pohodništvo, tek, plavanje in supanje. Ponosen je, da je prehodil tudi slovito romarsko pot Camino, kar je zanj nepozabna izkušnja. Njegov življenjski moto je: Če ne greš, nimaš zgodbe. To je vodilo, ki ga spremlja na vsakem koraku, svetoval pa bi ga tudi svojemu mlajšemu jazu. »Svetoval bi si, naj vložim v kriptovalute,« se je še pošalil.

Praznovanje Andrejevega štiridesetega rojstnega dne se je zavleklo v zgodnje jutranje ure, saj je vesela družba vztrajala vse do prve jutranje kave. Slavljenec pa je, poln hvaležnosti za prijatelje in družino, k počitku legel malo po sedmi uri zjutraj.

×