Tržiški Moji štruklji Slovenije so že stari znanec ljubljanske Odprte kuhne. Gorenjci jih sploh poznajo, na stojnici pa smo prvi dan srečali Kristino čop in Evo Mahne. / Foto: Alenka Brun

Tržiški Moji štruklji Slovenije so že stari znanci ljubljanske Odprte kuhne. Gorenjci jih sploh dobro poznajo, na stojnici pa smo prvi dan srečali Kristino Čop in Evo Mahne. / Foto: Alenka Brun

Trinajsta Kuhna

Na ljubljanski Pogačarjev trg se je na prvi pomladni dan vrnila priljubljena Odprta kuhna. Občasno njeni stojničarji s pisano in okusno ponudbo grižljajev gostujejo tudi na Gorenjskem.

Nova sezona Odprte kuhne bo razveseljevala tudi z novostmi, organizatorji pa že zdaj napovedujejo nov festival azijske ulične hrane Festivasia, ki ga bo slovenska prestolnica gostila dvakrat: maja in septembra. Obiskovalci festivala bodo lahko uživali v priljubljenih okusih in jedeh iz Azije – od Indije do Koreje, od Nepala do Kambodže, od cmokov do juhe ramen, od sušija do karija.

Priljubljeno stičišče ljubiteljev kulinarike in druženja na prostem bo tako v letošnji izvedbi gostilo več kot 65 ponudnikov, Odprta kuhna bo praznovala že tristoti dogodek v Ljubljani in štiristotega v Sloveniji. Organizatorji ob tej priložnosti obljubljajo rekordno število različnih jedi in posebne projekte, ki bodo v mestu poskrbeli za še več svežine in novih trendov na gastronomskem področju. Bodo pa tudi gostovali v različnih slovenskih mestih, kar sov preteklosti že počeli – in vedno so jih gostiteljska mesta lepo sprejela.

V 13. sezoni Odprte kuhne v živo se starim in že znanim, uveljavljenim ponudnikom pridružujejo Taverna Lyra s pristno grško kuhinjo, znamenita JB Restavracija z grižljaji vrhunske kulinarike, ljubljanski Žmoht s sezonskimi meniji ulične hrane, Domačija Novak iz Dolenjske, lendavski Langoš Atelier z inovativnimi interpretacijami prekmurskih langošev, Bodega Latina Wine bo skrbela za pristno južnoameriško ulično hrano in vrhunska argentinska vina, Pronto! Focacceria bo razveseljevala s sočnimi italijanskimi sendviči, Štajerci pa bodo kot prebivalci vinorodnega okoliša v okušanje ponudili širok nabor vin.