Bine Volčič kuhar znamka Monstera Kranj       Kranjčanka 06 2022 / Foto: Tina Dokl

Bine Volčič se je iz Kranja pred nekaj leti z družino preselil v mirno ruralno okolje zahodnih obronkov Goričkega. Njihovo Posestvo Monstera predstavlja pravo kulinarično zatočišče. / Foto: Tina Dokl

V nov teden z izbranimi kuhalnicami

Nov teden tretje sezone oddaje Riba, raca, rak bo nekaj posebnega – za štedilnike bodo stopili najboljši slovenski kuharski mojstri.

Prvi se je v tej prestižni kuharski bitki predstavil Jorg Zupan, eden najbolj priznanih kuharskih mojstrov pri nas. Jorg, sicer Kranjčan, nekdanji prejemnik Michelinove zvezdice, je lastnik dveh priljubljenih restavracij, Aftr in Breg, njegova kuharska filozofija pa temelji na kreativnosti, premišljenih sestavinah in vrhunski izvedbi. Naslednja gostiteljica bo t. i. food stilistka oziroma stilistka hrane Gruša Zorn, ki bo pokazala, da je hrana lahko prava umetnost. Potem pride na vrsto še en precej znan kuharski mojster – Marko Pavčnik. Gledalci se boste z drugimi sodelujočimi v oddaji odpravili na Štajersko. Spoznali boste njegov bistro v Celju in prestižno restavracijo Pavus na gradu Tabor v Laškem. Tudi za Terezo Poljanič smo že slišali. Poskrbela bo za indijske okuse v oddaji, zaključna večerja tedna pa bo potekala pri še enem izjemno znanem slovenskem kuharskem mojstru, Binetu Volčiču, ki se je v idilično okolje Goričkega preselil iz Kranja. Predstavil bo svojo življenjsko filozofijo, ki je tesno povezana z naravo in lokalnimi pridelovalci, obljublja pa jedi, ki bodo drzne, polne nenavadnih kombinacij. Za zaključek bodo sladico tokrat postregli ob ognju, obljubljajo pa tudi zanimiv glasbeni dodatek.