adi smolar, smlednik / Foto: Peter Košenina
Adi Smolar nastopa že več kot štiri desetletja, v Smledniku pa je v petek nastopil prvič. / Foto: Peter Košenina

Večer z Adijem Smolarjem

Petkov večer je v Smledniku minil v znamenju koncerta Adija Smolarja. Na trgu sv. Urha sredi vasi, ki se je za to priložnost spremenil v poletno glasbeno prizorišče, ga je poslušalo več kot tristo ljudi.

Prizorišče v Smledniku je poleti kot nalašč za srednje velike glasbene dogodke in je bilo v petek povsem polno. Adi Smolar s svojimi duhovitimi besedili že več kot štiri desetletja zabava Slovence in nam postavlja ogledalo, njegove pesmi pa z leti ostajajo aktualne, morda vedno bolj. Iskrivi opazovalec življenja je zabavna besedila na koncertu povezal s prigodami in nauki, ki jih ga je to naučilo. V več kot dvournem nastopu je zaigral vse velike uspešnice, ob tem pa poslušalce potegnil v dogajanje, da so sodelovali s ploskanjem in petjem. Na koncu koncerta so bili navdušeni.

Koncert Adija Smolarja je bil drugi od petih koncertov letošnjega Poletja med vodami, ki ga prireja Zavod Sotočje Medvode. Na prvem koncertu (6. julija) je nastopila skupina Mi2, sledijo pa še koncerti Leopolda I., ki bo 23. avgusta, Uroša in Tjaše, ki na oder prihajata 30. avgusta, in zasedbe Alo!Stari, ki bo nastopila 6. septembra.

Kažipot
ZADNJI KOMENTARJI
Lorem
×