Gorenjski glas / Foto: Gg

Zadnji dnevi Kaosa

Kranj – Letošnja peta izdaja Festivala sodobnega kolaža Kaos je na osmih galerijskih lokacijah in tudi na prostem v javnem prostoru postregla z množico umetniških del, ki so jih na osrednjo temo Pod površjem ustvarili umetniki iz številnih držav z vsega sveta. Umetniške razstave so od odprtja konec maja ves junij in julij spremljali večerni koncerti, javne intervencije, delavnice, pogovori z umetniki in vodeni ogledi.

V prvih avgustovskih dneh bodo še odprta prizorišča festivalskih razstav: Layerjeva hiša, Galerija Janez Puhar – Stolp Škrlovec, klet Mestne hiše pa tudi zunanja prizorišča, kot so Park La Ciotat, Mergentalerjeva ulična galerija, Galerija na mestu in Kovačnica, kjer bo mural Oliverja Pilića na tamkajšnjem dvorišču na ogled še dolgo po festivalu.

Festival se bo uradno zaključil prihodnji teden, ko bo v četrtek, 8. avgusta, potekal voden ogled festivalskih razstav (prijave na art@layer.si), zadnji festivalski dan pa bo v soboto, 10. avgusta, ob 17. uri, ko bo na sporedu delavnica z Jasmino Ferček na temo Odzivi pod površjem – spoznajte potencial pomoči z umetnostjo. Ob 19. uri bo sledil sprehod z nekaterimi umetniki, ki se predstavljajo na tokratnem festivalu, med njimi so DNLM, Leon Zuodar in Petja Kolenko iz Slovenije ter CutOut Kyiv iz Ukrajine in Saskia Reis iz Nemčije. Ob 21. uri pa bo na sporedu koncert glasbenice Kiki.

×