planet tv, življenje na tehtnici, ekipa, bučan, kirsch, andrej, nives / Foto: Ivan Valtl

Življenje na tehtnici

Oddaja The Biggest Loser Slovenija se na male zaslone vrača v novi preobleki. Novo ime, novi obrazi, nov boj s kilogrami. Tekmovalni šov The Biggest Loser Slovenija, ki se na spored Planet TV vrača septembra, se je v četrti sezoni preimenoval v Življenje na tehtnici.

Življenje na tehtnici prinaša tudi osvežen koncept oddaje. V boju s kilogrami bo tekmovalcem v pomoč celosten pristop k preobrazbi. Šov tako ne bo več osredotočen zgolj na naporne treninge in strogo prehrano, ampak tudi na druge pomembne dejavnike, ki vplivajo na spremembo življenjskega sloga in predvsem na to, da ga lahko tekmovalci ohranijo tudi po tem, ko izstopijo iz oddaje.

Novi voditelj

V voditeljske čevlje bo tokrat stopil Klemen Bučan. »Življenje na tehtnici bo tudi zame velik izziv, ker bo zelo drugačno kot recimo vodenje Kolesa sreče, kjer sem res trenutno najbolj domač. Ampak če se ne premaknemo iz cone udobja, ne moremo rasti, zato sem izziv z največjim veseljem sprejel. Drugi razlog pa je, da sem tudi sam vsak dan v boju s tehtnico, saj tako rekoč živim na njej. Pred leti sem imel namreč kakšnih 15 kilogramov preveč in s trdo disciplino sem prišel na dolgo želeno 'kilažo'. Zelo dobro poznam vse skušnjave, različne diete, take in drugačne poste, vadbe ... in verjemite, da sem vse že preizkusil, pa se še vsak dan kaj novega naučim. Tako da ne samo tekmovalci, tudi sam bom v tem šovu dnevno pred novim izzivom, ampak najpomembnejše pa je, da se bom skupaj s tekmovalci in gledalci kaj novega naučil.«

Trenerja Nives in Andrej

Tekmovalce bosta v četrti sezoni na njihovi poti do preobrazbe vodila tudi nova trenerja. Prva je 32-letna Nives Orešnik, nekdanja exatlonovka, mis Slovenije 2012 in dolgoletna osebna trenerka, ki pravi, da ta izziv zanjo predstavlja naslednji korak v karieri. »Takšna priložnost je na neki način tudi potrditev trdega dela, truda, da ti občutek, da nekaj delaš prav, da lahko s sodelovanjem v oddaji pustiš neki pečat in za zdrav način življenja motiviraš še več ljudi. Se pa zavedam, da v šovu tekmujemo, in pričakujem, da bodo, tako kot sem jaz, tudi tekmovalci pripravljeni na višjo prestavo in bolj športen, tekmovalen pristop.«

Drugi trener je svetovni prvak v fitnesu v letih 2005 in 2006, 41-letni Andrej Milutinovič. Andrej je tudi sam kot najstnik uspešno izgubil šestdeset kilogramov, zato dobro ve, kako zahtevna je pot do preobrazbe. »Osebni trener sem že 22 let in že nekaj časa sem si želel postati del takšnega šova, saj na svoje delo gledam kot na poslanstvo. Tudi zato, ker sem šel sam od enega do drugega ekstrema, česar ni izkusilo veliko ljudi, in dobro razumem obe strani. Vem, kako je, ko ti govorijo, da moraš shujšati, ampak ne poznajo pa čustvene plati in vzrokov za to, zakaj se zredimo. Mislim, da se bodo kandidati zaradi moje zgodbe lahko poistovetili z menoj. Skupaj bomo dihali za isti cilj.«

Nov življenjski slog

Tokrat bo del trenerske ekipe še en obraz, ki se je s televizijo morda začel spogledovati na podiju priljubljenega plesnega šova, še en Gorenjec, Gregor P. Kirsch. Tokrat bo nastopal v vlogi svetovalca za življenjski slog.

Gregor P. Kirsch ima bogato kariero, ki jo je začel v vojski, kjer je služil v specialnih silah. Specializiral se je za medicino, bil inštruktor za šport, nutricionist in zadolžen za fizično pripravljenost pripadnikov enote za specialno delovanje. Izkušnje iz vojaških misij so mu omogočile poglobljeno razumevanje stresa, izčrpanosti, pomembnosti psihične in fizične trdnosti ter pomembnosti discipline ter vztrajnosti. Po koncu vojaške kariere je prevzel trgovino s športno prehrano in začel svetovati strankam glede prehrane ter trenirati z njimi. Pri prehodu iz vojaškega v civilno življenje pa sta mu zelo pomagala intenzivno delo na sebi in holistični pristop k življenju.

Povabilo k sodelovanju v šovu Življenje na tehtnici, pravi, je sprejel zato, ker verjame, da lahko s svojim pristopom pripomore k zdravi spremembi življenjskega sloga in zavestni spremembi posameznika, ki bo trajala tudi po koncu šova. Od kandidatov pa pričakuje, »... da bodo pokazali vztrajnost, trdo voljo in odprtost do različnih celostnih pristopov, ki so osnova za trajno spremembo življenjskega stila«.

Tako bo tekmovalce učil, kako k spremembi življenjskega sloga pristopiti celostno, saj je poleg prehrane in gibanja pomembnih več stvari: od kakovostnega spanca, dobrih medsebojnih odnosov, kontrole stresa, povezanosti z naravo do iskanja smisla v življenju. In za resnično uspešno preobrazbo morajo biti uravnotežene vse te komponente.

Šov bo imel tudi pomočnici

V ekipi, ki bo skrbela za tekmujoče v Življenju na tehtnici, bosta sodelovali tudi pomočnici. Milutinoviču bo pomagala Patricija Bezenšek, ki je prav tako izkušena osebna trenerka. Meni, da bo verjetno za tekmovalce največji izziv premagovanje lastnih omejitev in strahov. Pomočnica Nives Orešnik pa bo izkušena in priznana osebna trenerka Klavdija Grčman.

Hiša oziroma vila

Nedavno je Planet TV za javnost razkril tudi hišo, v kateri bodo kandidati šova Življenje na tehtnici v času snemanja živeli. Hiša oziroma že kar vila je ciljno prilagojena, stoji pa v Logatcu. Na skoraj 750 kvadratnih metrov veliki bivalni površini je sodobno opremljena kuhinja, shramba pa bo dobro založena s sestavinami, iz katerih si bodo tekmovalci sami lahko pripravljali obroke. Prostorna in moderno opremljena dnevna soba je popolna za sproščeno druženje. V vili pa je med drugim še pet spalnic, posebno razkošno opremljena, ki na začetku šova ne bo imela stanovalca, pa je t. i. soba za nagrado. V hiši sta tudi dve polno opremljeni telovadnici, samo za potrebe šova pa so v kletnih prostorih uredili dva vadbena prostora. Pred hišo je tudi prostoren vrt s prelepim razgledom na osupljivo okolico, kjer bo po zagotovilih ustvarjalcev potekalo kar nekaj preizkušenj, s katerimi se bodo morali spopasti tekmovalci.

Energija hiše je všeč tudi Kirschu, ki pravi, da ima dobre vibracije in da bosta odprti tloris hiše ter čudovita okolica nedvomno pozitivno vplivala na dobro počutje tekmovalcev skozi ves šov.

×