Fehtarji so novi videospot za pesem Podeželski Rock'nroll snemali na Jezerskem. / Foto: Neovisuals

Fehtarji so novi videospot za pesem Podeželski rock'n'roll snemali na Jezerskem. / Foto: NeoVisuals

Zvočnik na glas, pa gas čez vas

Fehtarji oktobra odhajajo na prvo samostojno turnejo, ta teden pa predstavljajo novi videospot za pesem Podeželski rock'n'roll.

Priljubljena glasbena zasedba Fehtarji se oktobra letos podaja na novo fehtarsko dogodivščino, kot so prvo samostojno turnejo poimenovali sami. »Jeseni z razširjeno zasedbo prihajamo v Šempeter pri Gorici, Novo mesto, Velenje in Maribor, decembra v Ljubljano, turnejo pa bomo januarja zaključili v Celju. Turneja Zan'ga dej, Laškega je serija šestih posebnih koncertov, podprtih z vizualnimi efekti in presenečenji v šestih krajih po Sloveniji, na katerih bomo šestkrat predstavili svoj novi album v celoti. Ta turneja bo posebna prav zaradi tega, ker bomo prvič zaigrali vse svoje avtorske pesmi. Do sedaj smo bili bolj znani po skladbah, ki smo jih priredili na svoj poseben način, s turnejo, ki prihaja, pa bo drugače. Enajst skladb novega albuma, ki so v veliki večini avtorske, bomo prvič publiki predstavili na terenu in zelo se veselimo odziva,« pravijo o prihajajoči turneji Fehtarji, ki bodo prvič v sklopu turneje organizirali tudi otroški koncert.

V tem tednu pa fantje predstavljajo tudi novi videospot za pesem Podeželski rock'n'roll, ki je del njihovega drugega albuma Zan'ga dej. Gre za njihov drugi singel z omenjenega albuma, ki ga ponovno zaznamuje zven podeželskega rokenrola in harmonike. O sami zgodbi videospota pa fantje povedo: »V osrčju slovenskih gora, kjer so vsi vaški fantje zaljubljeni v slavno Tinco z Instagrama, Fehtarji neumorno igramo naš Podeželski rock'n'roll. 'Allstarke' smo zamenjali za Pavel Jazbečarke, fini kombi za Fergusona, električne kitare pa za frajtonarico. Zvočnik na glas, pa gas čez vas!«

Kdor si je njihov izdelek že ogledal, potem ve, da si je za gorsko kuliso v videospotu zasedba izbrala Jezersko, prepoznamo pa dve lokaciji, kjer so snemali: Turistično kmetijo Šenkova domačija in Kmetijo Pr' Vernk.