Golob s predstavniki avtomobilske industrije o razmerah in izzivih v panogi Ljubljana

Predsednik vlade Robert Golob se bo danes srečal s predstavniki slovenske avtomobilske industrije. Po napovedi njegovega kabineta bodo razpravljali o stanju na globalnih trgih in izzivih, ki vplivajo na prihodnost avtomobilskega sektorja. Srečanja se bo udeležil tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.***
V izjavi za medije po srečanju, ki bo potekalo na premierjevo pobudo, bosta zaključke predstavila Han in koordinator projekta slovenske avtomobilske industrije Misija GREMO Iztok Seljak.
Napoved srečanja je sledila sporočilu podjetja Mahle iz Šempetra pri Gorici o ukinitvi več kot 600 delovnih mest. Kot so prejšnji teden sporočili iz podjetja, ki je del istoimenske nemške skupine, je glavni razlog za odločitev šibko povpraševanje v Evropi.
Težavne razmere v evropski avtomobilski industriji je po ponedeljkovem srečanju z upravo podjetja in sindikati izpostavil tudi Han. Pozdravil je dogovor o rednem medsebojnem obveščanju o razmerah, posebej glede časovnice odpuščanj.
V Gospodarski zbornici Slovenije so razmere v podjetju Mahle izpostavili kot največji pokazatelj težav poslovnega okolja v Sloveniji. Zaskrbljujoče novice po njihovih besedah prihajajo tudi iz drugih podjetij, zato so vlado pozvali k ukrepanju. (konec)mlu/mo STA010 2024-10-18/00:30
×