Napoved - svet, 18. 10. (petek) Ljubljana

Napoved dogodkov v svetu v petek, 18. oktobra.***
BERLIN - Na obisku v Nemčiji bo ameriški predsednik Joe Biden. Obisk je bil načrtovan za prejšnji teden, a je Biden pot preložil zardi orkana Milton. Ameriški predsednik se bo srečal s kanclerjem Olafom Scholzem in predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem, predvideno je tudi skupno srečanje Bidna s Scholzem, francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in britanskim premierjem Keirjem Starmerjem. Govorili naj bi o vojnah v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu.
BEJRUT - Italijanska premierka Giorgia Meloni bo obiskala Libanon. Do obiska prihaja, potem ko je bila misija ZN v Libanonu Unifil, v kateri je močan italijanski kontingent, v zadnjem tednu večkrat tarča izraelskih napadov. Meloni je napade označila za nesprejemljive.
CANBERRA - Britanski kralj Karel III. in kraljica Camilla bosta začela šestdnevni obisk Avstralije. To bo prvi Karlov obisk v Avstraliji v vlogi kralja. Prihaja v času, ko je v Avstraliji oživela razprava o tem, da bi se morala država odpovedati kroni in postati republika. Iz Avstralije bo kraljevi par odpotoval še na obisk Samoe.
LUXEMBOURG - Eurostat bo objavil avgustovske podatke o obsegu gradbenih del v EU in posodobljeno oceno gibanja BDP v uniji v drugem letošnjem četrtletju.
WASHINGTON - Ministrstvo za trgovino ZDA bo objavilo poročilo o začetih novih stanovanjskih gradbenih projektih v septembru.
telefon (sprejemanje servisa): 01/ 24 10 100 telefaks: 01/ 43 42 970 e-mail: desk@sta.si
DEŽURNI: zunanjepolitično uredništvo: dopoldne Antun Katalenić, popoldne Sara Kovač tel. št. 01/ 24 10 110, e-mail: zunanja@sta.si (konec)bp/sk/mc/bp STA003 2024-10-18/00:15
×