Napoved - svet, 28. 8. (sreda) Ljubljana

Napoved dogodkov v svetu v sredo, 28. avgusta.***
BERLIN - Britanski premier Keir Starmer bo na obisku v Berlinu. To bo njegov prvi dvostranski obisk v tujini po prevzemu položaja v začetku julija. Srečal se bo z nemškim kanclerjem Olafom Scholzem, v ospredju bodo dvostranski odnosi, vključno z gospodarskim sodelovanjem, govorila bosta tudi o evropskih zadevah. Starmer se bo srečal tudi z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem.
BRUSELJ - Ukrajinski obrambni minister Rustem Umerov bo članice zveze Nato preko videopovezave seznanil z ukrajinskimi obrambnimi potrebami po obsežnih ruskih napadih.
BENETKE - Začel se bo 81. mednarodni filmski festival. Do 7. septembra se bo v glavnem tekmovalnem programu za zlatega leva potegovalo 21 filmov. Zlatega leta za življenjsko delo bosta letos prejela avstralski režiser in scenarist Peter Weir ter ameriška igralka Sigourney Weaver. Potem ko je lani zaradi stavke v Hollywoodu v Benetke pripotovalo precej manj filmskih zvezdnikov kot običajno, letos znova pričakujejo številne.
telefon (sprejemanje servisa): 01/ 24 10 100 telefaks: 01/ 43 42 970 e-mail: desk@sta.si
DEŽURNI: zunanjepolitično uredništvo: dopoldne Antun Katalenić, popoldne Sara Kovač tel. št. 01/ 24 10 110, e-mail: zunanja@sta.si (konec)set/set STA003 2024-08-28/00:15
×