Pred kolesarji nova razgibana etapa s težjim zadnjim klancem Santiago de Compostela

Kolesarji se bodo danes na dirki po Španiji merili v 11. etapi. Trasa bo razgibana, okoli osem kilometrov pred ciljem etape v Padronu in okolici (166,4 km) pa bo na vrsti kratek, a strm vzpon na Cruxeiras. Slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) bo dan začel z drugega mesta v skupnem seštevku.***
Potem ko v torek v prav tako razgibani in hitri etapi ni prišlo do sprememb med najboljšimi, je vodstvo obdržal Avstralec Ben O\'Connor (Decathlon AG2R), ki ima pred 34-letnim Kisovčanom 3:53 minute naskoka. Tretji je Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) z zaostankom 4:32 minute.
Danes kolesarje čakajo štirje kategorizirani vzponi, zanimivo pa bo predvsem ob prečkanju zadnjega na Cruxeiras. Tega bodo začeli okoli 11 km pred ciljem, dolg pa je slabe tri kilometre s povprečnim naklonom devet odstotkov. Nato sledi slabih pet kilometrov spusta in še nekaj km do cilja.
Zadnji del trase bi lahko ponudil teren za napade med najboljšimi, predvsem zasledovalci O\'Connorja pa bodo morali v drugi polovici Vuelte začeti rezati v njegovo prednost. Tudi Roglič, ki bi mu lahko kratek in strm zadnji vzpon zelo ustrezal.
Etapa se bo začela ob 13.44, najboljše pa organizatorji v tehnološkem parku Cortizo v Padronu pričakujejo slabe štiri ure kasneje. (konec)alz/lr STA012 2024-08-28/00:30
×