Naročnina in kolportaža

Tiskani časopis Gorenjski glas je moč kupiti v prosti prodaji ali se nanj naročiti, priloge so brezplačne. Lokalne priloge so brezplačno dostavljene vsem gospodinjstvom na območju posameznih občin, nekatere so priložene tiskanemu časopisu. 

Cena časopisa je napisana na naslovnici časopisa, vključuje 5-odstotni davek na dodano vrednost, vse druge podrobnosti lahko preberete v splošnih pogojih naročniškega razmerja na Gorenjski glas.

Popusti za naročnike

Časopis Gorenjski glas ima veliko zvestih naročnikov, kar 97 odstotkov izvodov je naročniških in le 3 odstotke je prodanih v kolportaži. Tako velik delež naročnikov je rezultat dolgoletne skrbi za naročnike, ki so poleg popustov deležni drugih ugodnosti: izleti, knjige, nagradne igre, darila itd.

Največjega, 25-odstotnega popusta so deležni naročniki, ki naročnino plačajo na začetku leta, praktično to pomeni, da časopis kar tri mesece prejemajo brezplačno. Pri polletni naročnini je popust 20-odstoten, kar pomeni, da naročniki časopis brezplačno prejemajo 2,4 meseca. Naročnikom, ki redno plačujejo naročnino, pripada 10-odstotni popust.

Kolportaža

Gorenjski glas lahko kupite v prosti prodaji, na številnih prodajnih mestih po Gorenjski in drugod. Kolportažo opravlja podjetje Izberi, d. o. o., iz Ljubljane. 

Seznam prodajnih mest: petek, torek