Splošni pogoji uporabe spletnega portala Gorenjski glas

Splošni pogoji uporabe spletnega portala Gorenjski glas pomenijo, da se z uporabo našega spletnega portala z njimi strinjate. Pri vstopu na spletno stran ravnajte kot dober uporabnik, upoštevajte enostavna in logična pravila, ki jih vsebujejo Splošni pogoji uporabe spletnega portala Gorenjski glas.

1. Podatki o izdajatelju spletne strani gorenjskiglas.si

Naziv: Gorenjski glas, časopisno podjetje, d. o. o, Kranj
Sedež: Nazorjeva ulica 1, 4000 Kranj
Osnovna dejavnost podjetja: izdajanje časopisov in revij ter periodike
Število zaposlenih: 32 redno zaposlenih in približno 30 zunanjih sodelavcev
Telefon: +386 4 201 42 00
Spletni naslov: www.gorenjskiglas.si
Elektronska pošta: info@g-glas.si
Transakcijski račun: SI56 0700 0000 0002 030
ID številka za DDV: SI95146911
Matična številka: 5132045
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Kranju, št. reg. SRG 96/00543
Osnovni kapital: 134.881,00 EUR
Spletna stran gorenjskiglas.si je v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo RS vpisana pod zaporedno številko 983.
Časovni interval razširjanja vsebin je 24 ur na dan, z dnevnim osveževanjem spletnih vsebin, ki jih gorenjskiglas.si razširja v slovenskem jeziku.

2. Avtorske pravice

Vse vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.gorenjskiglas.si, so zaščitene in se smejo uporabljati zgolj v obsegu in na način, kot ju določa zakonodaja, ki ureja varstvo avtorskih pravic. Spletno stran smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani gorenjskiglas.si, razen v skladu s pogoji uporabe vsebin, kot so opredeljeni v dokumentu Avtorske pravice, najdete ga tukaj.

3. Varovanje osebnih podatkov

Za uporabo določenih storitev na spletni strani gorenjskiglas.si morate opraviti vpis, s katerim boste družbi Gorenjski glas, d. o. o., Kranj posredovali zahtevane podatke za uporabniški račun in pri tem po svojih zmožnostih skrbeli, da bodo v času trajanja uporabe teh storitev vsi podatki pravilni in ažurni, kakor predpisuje veljavna zakonodaja. 

Spoštujemo vaše zaupanje in vam zagotavljamo, da bomo v z vašimi podatki ravnali skrbno in jih obdelovali v skladu z veljavno zakonodajo, kar je podrobno opredeljeno v dokumentu Politika zasebnosti uporabnikov spletišča, najdete ga tukaj.

4. Politika piškotkov

Na spletnem portalu Gorenjski glas uporabljamo piškotke, da bi portal na prijazen način ustrezal vašim potrebam. Politiki piškotkov je namenjen poseben dokument, ki ga najdete tukaj.

5. Naročniki digitalnih vsebin

Na spletni strani gorenjskiglas.si so dostopne tudi plačljive vsebine (digitalni časopis, fotografije, digitalne osmrtnice itd.). Za naročnike fizične osebe, ki se štejejo za potrošnike, veljajo vse pravice, ki jih potrošnikom zagotavlja ustrezna zakonodaja. Splošne pogoje za naročnike digitalnih vsebin in storitev Gorenjskega glasa najdete v posebnem dokumentu, ki je dosegljiv tukaj.

6. Odgovornost uporabnika

Uporabnik se z obiskom spletnega mesta gorenjskiglas.si zavezuje, da ga bo uporabljal le na zakonit način in na način, kot je to predvidel izdajatelj, ter da do podatkov, sistema ali storitev ne bo dostopal na način, ki ga izdajatelj ni predvidel ali spodbujal. 

Odgovorni ste za vse aktivnosti, opravljene z uporabo svojega uporabniškega računa, in za to, da so te aktivnosti zakonite, zato vam priporočamo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena/gesla. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, morate o tem nemudoma obvestiti Gorenjski glas, d. o. o., Kranj.

Gorenjski glas, d. o. o., Kranj ni odgovoren za kakršnokoli izgubo ali škodo, ki lahko nastane zaradi nepooblaščene uporabe vašega računa ali gesla. 

7. Uporabniške vsebine

Spletna stran gorenjskiglas.si uporabnikom omogoča objavljanje komentarjev in drugih uporabniških vsebin, zanje Gorenjski glas, d. o. o., Kranj ne odgovarja, saj uporabnik ohrani avtorske pravice nad uporabniškimi vsebinami. Uporabnik odgovarja za zakonitost teh vsebin in se strinja s prikazom uporabniških vsebin na spletnem mestu gorenjskiglas.si in s promocijsko uporabo teh vsebin v tiskanih in drugih edicijah, ki jih izdaja Gorenjski glas, d. o. o., Kranj. 

Gorenjski glas, d. o. o., Kranj si pridržuje pravico do pregleda, zavrnitve objave, urejanja, popravka ali izbrisa uporabniških vsebin, ki jih po lastni presoji razume kot žaljiva, opolzka, meni, da kršijo avtorsko zakonodajo, ali so kako drugače nesprejemljiva oziroma protipravna. 

Uporabnik se strinja, da bo pri objavljanju komentarjev in drugih uporabniških vsebin spoštoval sogovornike, da ne bo objavljal žaljivih, nezakonitih ali kako drugače neprimernih vsebin, denimo pornografske ali opolzke narave, da ne bo grozil drugim uporabnikom, diskriminiral sogovornikov ali spodbujal nestrpnosti ali diskriminacije na osnovi narodnosti, spola, veroizpovedi, druge osebne okoliščine ali telesne lastnosti drugih uporabnikov ali neuporabnikov spletnega mesta. 

Uporabnik se bo za oglaševanje izdelkov, storitev ali komercialnih spletnih strani obrnil na službo za trženje oglasnega prostora.

8. Predlogi uporabnikov

Uporabnik lahko izdajatelju spletnega mesta gorenjskiglas.si pošlje predloge za izboljšanje in druge informacije, ki se nanašajo na delovanje spletnega mesta, v tem primeru so posredovane prostovoljno, Gorenjski glas, d. o. o., Kranj pa ni dolžan izplačati nikakršnega finančnega nadomestila niti ni dolžan objaviti ali kakorkoli uporabiti poslanega gradiva.

9. Splošno

V primeru spora se uporabnik in Gorenjski glas, d. o. o., Kranj zavezujeta, da ga bosta skušala najprej rešiti sporazumno. Če bodo izčrpane vse druge zunajsodne možnosti sporazuma, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Kranju.

Družba Gorenjski glas, d. o. o., Kranj lahko spremeni, posodobi, dopolni Splošne pogoje uporabe spletnega portala gorenjskiglas.si, objavljeni so na tej spletni strani.